torstai 27. lokakuuta 2016

Ponihumputtelusta tulikin Hoo

Torstaina olin muka tunnin jälkeen umpijäässä. Silti jäin luuhaamaan tihkussa tallille. Siivosin kentältä läjiä ja pohdin että jaksaisiko vielä ratsaille. Lopulta totesin että sama se on mennä tunnille kun olen vielä paikalla. Lähdin toivomaan ratsua. Olisin voinut ottaa ponin humputteluun. Lopulta tarjolle tuli taas jokerikortti, jonka olemassaolon olin täysin unohtanut. Harmonia.

Sain varustukseen apua ja kädestä pitäen ohjeistuksen kuinka erikoisjalkkareihin saa kierteet. Nyt tuli kuolaimet suuhun. Taisi olla perus nivel. Tamma oli hoitaessa pääosin asiallisesti. Ei oltu lopulta edes pahasti myöhässä. Ratsukoita tunnilla oli 6. Selässä hämmästelin taas kuinka muhkea kaula Hoolla on ja kuinka leveä se onkaan. Listran jälkeen tuntui etteivät jalkani taivu sen ympäri.

Alkutunti tehtiin voltteja ja loivaa kiemuraa. Pikkuisen oltiin molemmat löysiä. Ratsu tuntui vanuvalta märältä pumpulilta. Vähän näyttikin. Toisella sivulla oli ensin puomeja, joiden avulla tehtiin siirtymiä. Ravista käyntiin kahden puomin välissä, myöhemmin seis. Vähän ahdasta oli mutta mahduttiin. Tähän käytettiin aika paljon aikaa. Jossain välissä tehtävällä oli puomi, kavaletti ja puomi ja mentiin niistä ravilla yli. Väliä vähän säädettiin meille pidemmäksi mutta välillä tultiin lyhyemmälläkin. Alkuun kolisteli, paransi sitten. Muualla tuntui laiskemmalta mutta puomeilla innostui.

Pyörittelyissä tasoittui ravissa aika hyvin ja loivalla kiemuralla onnistui suunnanvaihdot turvan nousematta. Oli rento ja tasainen, löysyyden kanssa rajamailla. Myöhemmin rupesin työstämään siirtymiä volttien sijaan. Ihan hyvä veto.

Viimeisenä puomitehtävänä tultiin puomien väliin käynnissä ja pysähdyttiin siinä. Pysähdyksistä laukannosto ja laukassa sai tehdä ympyrän tai pari. Alkuun laukat nousi hyvin, sitten puomi rupesi haittaamaan. Lopuksi sain onneksi taas korjattua. Hoo pysähtyi kyllä mihin halusin mutten ollut ihan varma että mihin kohtaan se kannattaa pysäyttää. Molempiin suuntiin hepo pyöristyi laukkaympyrällä. Tästä vielä lisähaastetta ja ope halusi että otetaan laukan jälkeen suoraan seis. Tämäkin parani toistoilla. Pysähtyi vetämättä mutta aavistuksen töksähtäen ja etupainoiseksi valahtaen. Ilman raviaskelia kuitenkin. Harmonia onkin lempiratsuni tässä puuhassa.

Loppuravissa sain heräteltyä meidät hetkittäin ihan hyvin liikkeelle. Eikä hepo missään välissä yrittänyt maata ohjilla samoin kuin hackamoren kanssa. Tunti venähti vähän ylimittaiseksi mutta jaksoin ihan hyvin. Enemmän peruslöysyyttä kuin puolikuntoisuutta.

Ongelmia:
pientä löysyyttä

Parannusta:
siirtymät parani
oli aika tasainen
3 pyöreää askellajia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora