perjantai 18. syyskuuta 2015

Varaslähtö seuraavaan kesään

Perjantaina suuntasin takaisin Imatralle Einolaan kesäleirin muisteluviikonloppuun. Eka tunti oli koulua. Suunnittelin että toivelistani koostuu ruunikkotammoista (Lisa, Rosa, Viire). Rosa sieltä sitten tuli. Ekaa kertaa koulutunnille. Aiemmin oli mennyt yhden alle.

Ratsukoita oli tunnilla poikkeuksellisesti 8 eli kaikki sennut. Seiskalta vielä näki mutta kyllä se yön pimeys hiipi taas niskaan. Oli kuitenkin kivan lämmintä, ehkä +16°C. Päätin hurjana mennä t-paidalla enkä ollut edes kevyiten pukeutunut. Tarkenin vaikka sadekuurokin tuli päälle ja kasteli alusvaatteita myöten.

Alku- ja loppuverkoissa ratsastettiin pitkäksi ja matalaksi tuntumalle. Se meni ihan ok mutta lyhentäminen oli haastavampaa. Rosa oli kuitenkin kivan rento ja tasainen.

Tehtiin sekä raviväistöjä ympyrän avoimelta sivulta perää ulos, että pitkällä sivulla käynnissä. Yritin keskittyä väistön aloituksiin. Piti pidättää varsinkin käyntiä hitaammaksi että tuli paremmin poikitusta. Parhaimmillaan Rosa kuunteli istuntaa hienosti mutta välillä vähän innostui eikä malttanut. Vasempaan kierrokseen jopa pidättäminen oli helpompaa. Tätä kumpaankin suuntaan ihan hartaudella.

Kun kuvittelin tunnin loppuvan aloitettiinkin vielä laukkatyö. Kumpaankin suuntaan tosin vain tarkka nosto suoralla, oikeassa ympyrä alapäätyyn, vasemmassa voltti katsomokulmaan. Taivutukset oli vähän kateissa ja niitä yritin sitten ravissakin parantaa. Välillä taipui mutta välillä karkasi koko hevonen väärään suuntaan.

Tämä oli oikein mukava tunti. Yllättävän hyvin lopulta mahduttiin vaikka oli vähän ahdasta. Kenttä oli vähän märkä aiempien sateiden takia mutta sekään ei haitannut. Parasta antia oli hetkellinen onnellisuuden välkähdys kun tehtiin väistöjä pimeässä ja satoi vettä. Edellisestä kerrasta onkin jo valitettavan pitkä aika.

Ongelmia:
taivutukset olisivat voineet olla huolellisempia
alkuun annoin mennä turhan pitkänä

Parannusta:
kivan perustoimiva tamma
onnellisia hetkiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora