maanantai 21. syyskuuta 2015

Tuplat Ressulla, siirtymiä ja vauhtimaasto

Maanantaina tuli päivällä viesti että estetuntia ei voida pitää märän kentän takia. Tilalla maasto jos tahtoo osallistua. Tottakai tahdoin. Koulutunti pidettiin normaalisti.

Kouluun sain valita ratsuni pienen Wanesan ja tosi pienen Ressun väliltä. Vaikka Ressua kävi yhä vähän sääliksi niin silti valitsin sen. Niin pitkään olen haaveillut koulutunnista sen kanssa opetuksella. Maastoon mulle olikin merkattu Ressu. Tuplat kääpiöllä siis.

Poni oli taas oma ovela itsensä ja vaikka olin varuillani niin silti se livahti karsinan ovesta karkuun syömään naapurin heiniä. Onneksi suht asiallisesti myös palautui takaisin omalle puolelleen. Muuten hoitaessa oli nätisti. En muista sitä aiemmin varustaneeni. Häntäremmi kunnon ponityyliin.

Koulutunti tehtiin siirtymiä. Kenttä todella oli märkä mutta hyvin siinä silti mentiin. Ei tainnut sataa enempää, korkeintaan vähän tihutti. Ratsukoita oli n. 4 - 5. Paljon suunnanmuutoksia, jonkin verran voltteja. Alkuun temponmuutoksia. Käynnissä toimi aika hyvin. Mutta rennoksi en ponia saanut. Sanoin samaa kuin Ekun kanssa että ratsu tahtoisi tasaisemman tuntuman kuin mitä minulla on tarjota. Jälleen kerran volteilla ope puhui kerta toisensa jälkeen elävästä sisäkädestä. Ehkä eniten kuulemani kommentti.

Ravissa poni eteni ihan ok. Tasaista tuntumaa ei löytynyt. Laukat nousi helposti ja laukassa meno oli pikemminkin esteviipotusta. Ope kaipasi enemmän kouluratsastuslaukkaa. Yritin mutta en ehkä tarpeeksi. Laukassa mentiin tasaisemmin mutta siinä ei edes välillä nyökkinyt pyöreäksi mitä käynnissä ja ravissa teki.

Lopuksi pyöriteltiin vielä volteilla ja siinä tasottui suht hyväksi käynnissä.

Sitten huilittiin hetki, vetäisin turvaliivin päälle ja lähdettiin maastoon neljän ratsukon voimin. Meidän paikka vaihteli letkassa kakkosesta neloseen. Käynnissäkin eteni ihan hyvin eikä tarvinnut Rozen tapaan ravailla muita alkumatkasta kiinni.

Ravissa kulki ihan reippaasti. Alkumatkasta taisi muutaman pienen pukinkin nakata mutta nämä ei huolettaneet yhtään. Vähän tuijotti jotain mutta tosi maltillisesti. Tosi mainio maastoponi.

Reitti ei taas ollut kovin erikoinen. Hiekkateiden laitoja. Ihan kunnon laukkaspurtitkin päästiin ottamaan. Ekalla kierroksella poni totteli tosi hyvin ja sain sen jopa raviin vaikka kaverit laukkasi edessä. Tokalla kierroksella kaipasin vähän lisää vauhtia ja taas meni rajoitin päälle. 46,5 km/h. Nyt ei enää yhtä kevyesti kuunnellut pidätteitäkään. Olisin voinut mennä mutkat ravissa mutta Ressu päätti laukata kun kerran kaveri edessäkin laukkasi.

Lopuksi käytiin vielä pidempi käyntilenkki ihan ihmisten ilmoilla ja kierrettiin lenkki kevyen liikenteen väylää. Kohdalta lähtenyt bussi sekä kumiseva alikulku vähän jännittivät Ressua. Loppumatkasta tuli pimeääkin. Ajoitus oli loistava sillä kun päästiin tallille rupesi satamaan ihan reippaasti. Hyvä reissu, tällaisia pääni tarvitsee.

Ongelmia:
tasaisuuden puute

Parannusta:
tasottui koulutunnilla käynnissä
ihanasti vauhtia
kivan tolkku maastokaveri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora