sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Käyntiväistöjä ja laukkatyötä ympyrällä

Sunnuntaina päädyin vielä Aaltikselle tunnille. Ihanaa että oli keliä mennä pihalla. Aurinkoinen +12°C. Pohjastakin olin suotta huolissani. Ei ollut lälly vaan oikein hyvä. Ratsuni oli jo edellisellä tunnilla hommissa. Pitkästä aikaa Niilo. Kiva!

Poni oli tänään kivan tasainen. Heti alusta asti huolehdin ettei sillä ole vasemmassa ohjassa tilaa roikkua. Open kommentit oli kivaa viilausta. Piti kohottaa, ratsastaa takasia aktiivisemmiksi sekä huolehtia ettei poni mene liian matalaksi ja etupainoiseksi. Alkuverkassa tein muutaman siirtymän, volttailin, hieman väistätin sekä pitkille sivuille tein avoja käynnissä ja ravissa. Olisin voinut siirtyä itse asiaan jo nopeamminkin. Kuuma tuli jo alkuverkan aikana ja nakkasin fleecen pois suunnan vaihdon yhteydessä. Poolostakin piti kääriä hihat.

Välikäyntien jälkeen järjestäydyttiin ympyröille. Me tien päätyyn muiden hitaiden kanssa.

Alkuun asetettiin käynnissä ulos ja pyydettiin takaosaa väistämään ulos sekä samalla etuosaa sisälle. Niilo oli alkuun vähän nahkea mutta lopulta sai juonesta kiinni ja rupesi suorittamaan hyvin. Piti muistaa huolehtia myös etenemisestä sekä pitää kummatkin jalat kiinni. Toinen jalka lähti hyvin herkästi lepattamaan irti. Piti myös antaa ponin ulkoetuselle tilaa liikkua. Oltiin väistöissä porukan hitaimmasta päästä. Välillä tein muutaman ravipätkän ja parhaimmillaan sain ponin takaisin käyntiin ilman että turpa nousi! Tapahtuu ehkä kerran vuodessa. Nyt jopa kolmesti!

Laukat mentiin myös ympyrällä. Laukattiin pitkät pätkät kerrallaan kuten pelkäsinkin. Siinä tuli samanlaisia kommentteja. Aseta ulos jos tuntuu jäävän vasempaan ohjaan kiinni. Huolehdi ettei jää etupainoiseksi. Lisää energiaa. Kiva laukassa ei edelleenkään ollut istua. Mutta nyt selviydyin asiallisesti, poni kulki pääosin nätisti ja oli yllättävän pyöreä. Jos muoto karkasi ylös niin ulko-ohjaan tasainen tuki ja sisäpohkeella ohjalle.

Loppuverkassa yritin saada energistä ravia vähän hitaammassa tahdissa huolehtien yhä siitä ettei tukeudu liikaa vasempaan ohjaan. Tahti ei juuri hidastunut mutta muuten ihan jees.

Ongelmia:
omat jalat ihan jumissa
ponin tukka edessä
painui herkästi etupainoiseksi enkä huomannut

Parannusta:
helposti pyöreä
liikkui jalasta eteen
väisti parhaimmillaan kivasti
ei ollut niin vasemmalla ohjalla kuin yleensä
muutama tasainen siirtymä ravista käyntiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora