keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Ei vieläkään villi

Keskiviikkona päädyin Pönällä koulutunnille. Samalla testiin pääsi upouusi kypärä. Kuvittelin että luvassa olisi kevyehkö tunti mutta olin väärässä. Ratsukoita oli 6. Keli +15°C kieppeillä.

Alkuverkassa tehtiin taas sammakkoliikettä eli jumpattiin polvia ylös ja lonkkia auki. Tuntui kyllä siltä että sillä sain itseni vain pahemmin kippuraan. Pönä oli ollut erittäin virkku maanantaina ja eilen. Minun kanssani esitti ihan normihyytymistä. Ei pahimmasta päästä muttei ollut reipaskaan. Muuten alkuverkan vain matkustelin, koska kommentteja ei juuri tullut. Reipasta menoa suoraa uraa pitkin ja kulmia yritin. Mutta kaikki tämän ratsun vaatima hienosäätö jäi tekemättä. Tänään hyvin poikkeuksellisesti aloitettiin koulutunnin ravailut pitkällä ohjalla. Meille taas se volttien pyörittely käynnissä tuntumalla olisi ollut hyvä.

Tänään tehtiin taas jonkin verran vastakaartoja. Myöhemmin taas myös askelten laskemista ja siirtymiä. Raviin päästiin aika hyvin. Käyntiin kättä vasten ohjalle painaen. Laukkoja yritettiin nostaa ylämäkeen. Jotain ravia sinne yritti kovasti tulla väliin. Kunnon lentäviä lähtöjä ei saatu vaikka yritin usuttaa laukkaakin kunnolla eteen. Irtosihan sitä sitten hetken päästä.

Lopuksi tultiin vielä väistöjä. Ope sanoi että näytetään bambilta jäillä. Vastasin että auttaisi enemmän jos kerrottaisiin mitä halutaan lisää. Alkuun tuntui ettei tullut yhtään väistöä. Muutenkin poni oli tosi matomainen. Oikea ohja oli lähes tyhjä, painoi kädelle ja päätä alas enkä saanut sisäpohjetta oikein kumpaankaan suuntaan läpi. Kulki lähes mutkalla. Pidätteitä ei kuunnellut vaan vyöryi eikä astunut sivuun. Eikä edennytkään. Onneksi toistojen myötä vähän parani. Lennokasta ei silti tullut.

Loppuverkassa piti vielä herättää eteen kun rupesi hyytymään. Ei tullut yhtään pukkeja missään vaiheessa. Eikä ollut yhtään niin kevyt tunti kuin odotin. Ei onneksi ihan pahimmastakaan päästä.

Ongelmia:
ei edelleenkään lennokas
vino
väistöt oli alkuun hankalia

Parannusta:
alkutunnista ei painanut käsille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora