maanantai 28. syyskuuta 2015

Pimeä hyppytunti

Maanantain hyppytunnille sain taas Ressun. Tänään vaihdoin esteraippaan. Liekö siitä johtunut mutta poni ei ollut ihan virtaisimmalla päällään. Pääosin eteni kyllä mutta salakavalasti välillä hyytyi. Ratsukoita tunnilla oli 5. Taas alotus vähän venähti ja hämärä putosi päälle.

Alkutunnista näki vielä jotain. Hypättiin pikkuestettä ensin ravissa. Ristikkona, sitten pystynä. Poni ei noin kuudella ensimmäisellä ylityksellä ottanut itse laukkaa vaan aina spurtattiin sitten minun käskystäni esteen jälkeen. Suuntaa esteen jälkeen vaihdettiin. Myötälaukat oli hukassa. Alkuverkassa huomasin että lopulta vaihdot tulee mutta enemmän ponin omasta halusta kuin pyynnöistäni. Sitten taisi vaihtua hyppysuuntakin ja este nousi aika isoksi. Ei ehkä ihan metriä mutta yli 80 ainakin. Meillä ei ihan paikat osuneet ja pompittiin mistä sattuu. Yli mentiin silti. Syytin hämäryyttä etten nähnyt askelia yhtään.

Päivän rata oli vasemmalle kääntämistä. Erikoisempina esteinä oli marimekkomuuri ja lieriöpysty. Joukossa myös sarja 1 askeleen välillä. Käskettiin mennä suora linja pystyltä toiselle vaikka mielestäni se oli selvästi kaareva. Tästä ei päästy yhteisymmärrykseen. Päivän ratsut oli sen verran erikokoisia että tehtäviä mentiin hyvin monilla eri askelmäärillä. Me pudotettiin linjan jälkimmäinen. Sitten piti voltata että este ehdittiin nostaa. Vaan lopulta poni ei jostain syystä kääntynytkään esteelle vaikkei tie ollut edes paha. Ohijuoksu. Ja meidän kun piti mennä tänään kielloitta! Tosin marimekolle kun poni empi niin sain sen motivoitua yli.

Toinen kierros meillä meni paremmin. Yhä toki taisi olla vääriä laukkoja välissä. Ja vaikka hyppäsin viidentenä niin silti käänsin ekan esteen jälkeen väärään suuntaan. Hups. Kovin oli jo pimeää. Muuten ihan ok. Sarjastakin selvittiin joka kerta yhdellä askeleella. Korkeus oli yhä maltillinen, ehkä suurin osa n. 70 cm.

Lopuksi tultiin vielä marimekolla höystettyä okseria. Edessä apupuomi askelta ennen. Vaikea oli tähdätä puomille sillä se vaati puomin tuijottamista. Estettä lähestyessä kun ei ole hyvä tuijotella maahan sen eteen. Pikkukorkeuksilla meni ok. Isommilla mekin kiellettiin. Takapuomi oli n. 95 tai metrin. Etupuomin piti olla alempana että hypättiin. Pysyin kuitenkin kielloissa kyydissä. Häntäremmi ei pysynyt vaan sen kiinnitys katkesi. Otettiin ehkä 6 kieltoa. Ponin terävin särmä katosi ja välillä nuutui estettä kohti. Äkkiä siinä omatkin voimat katosi. Itse hypyissäkään en ollut kovin kauniisti. Yritin ajatella pystyä ylävartaloa mutta jalat sitten teki omia voltteja takakautta.

Loppukäynnit saatiin oikein pitkän kaavan kautta kun muillakin oli ongelmia. Eipä se poni ihanan tasaiseksi tuntumalle tullut. Vähän parani. Lopuksi oli todettava että ei voida jatkaa näin. Ehdotettiin että ens maanantaina hypättäisiin jo klo 16. Aamuvuoro töissä kutsuu.

Ongelmia:
vaihteleva eteenpäinpyrkimys
pudotus, ohijuoksu ja kiellot
pimeys

Parannusta:
pysyin kyydissä vaikka kerran poistuinkin satulasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora