torstai 24. syyskuuta 2015

Erilainen puomitunti

Syksyn pimeyksien tultua vaihdettiin torstain tunti iltapäivään. Nyt tallille mennessä olikin huippukeli: lähes +19 ja aurinkoista. Aurinko tosin ehti pilveen ennen tunnin alkua. Eilisten estekisojen jäljiltä rata oli jäänyt 40 senttiin. Meillä oli puomitunti ja näillä lähdettiin liikkeelle. Ratsukoita tunnilla oli 4 + yksi yksäri ja mulla yllätysratsuna Flika.

Hoitaessa tamma oli kiltisti. Tosin taas oli hirmuinen värkkäily varusteiden kanssa. Pehmustetta ja piuhaa. Itseltäni riisuin ylimääräiset kannustimet enkä raippaakaan ottanut. Enkä tarvinnut.

Alkutunnista tamma tuntui superjäykältä. Ravissa toiseen suuntaan oli lähes ep. Ope sanoi että tarkkaillaan että lähteekö vertymään. Kulki yhä omaan tapaansa mutkalla eli vasen takanen kai taaempana. Ohje oli siirtää etuosaa vasemmalle eli runkoa samalle linjalle ja vahtia että kaula pysyy keskellä. Siinä olikin tekemistä, varsinkin kun en tuntenut vinoutta selkään. Tamma tuntui lähinnä hyvin kankealta eikä taipunut.

Muut tekivät temponmuutoksia ravissa, me treenattiin tappavan tasaista menoa. Kovin kiire Flikalla aina välillä meinasi olla. Ei tosiaan olisi eteenratsastuksella ainakaan parantunut. Laukassa samoin yritettiin saada pidemmälle kaulalle rennosti alas. Siinä olikin tekemistä kun tamma lähinnä yritti kipittää pää ylhäällä jännittyneenä.

Välikäyntien jälkeen ruvettiin tulemaan miniesteitä. Vaan yllättäen käynnissä. Helpostihan ne niistä astui yli. Flikaa ei vaan kiinnostanut nostella jalkojaan vaan keilattiin alkuun kaikki. Lopulta päästiin kaksi miniristikkoa puhtaasti.

Sitten tehtiin laukannostoja käynnistä. Haettiin edelleen lyhyttä laukkaa rennolla ja matalalla ratsulla. Laukat nousi hyvin mutta nopeasti tamma vähän kiihdytteli. Puomilinjan ylitystä näin. Taas pieni ääni päässäni halusi mennä lujaa kohti puomeja. Tästä ei tullut kelvollista parempaa.

Lopuksi haettiin vielä hidasta ravia jogityyliin. Flikalta irtosi yllättävänkin hyvin. Ope kehui ja sanoi että älä tyydy tähän. Itse meinasin ruveta istumaan turhan kasassa. Alkutunnista oli kehotettu siirtämään omaa painopistettä alemmas. Puomit jätin suosiolla pois kun niistä kiidyttiin. Yllättävän matalaksi ja tasaiseksi kuitenkin päästiin.

Käynnissä taas halusi mennä reippaasti.

Ongelmia:
jäykkyys
kiirehtiminen
jännittyneisyys

Parannusta:
rentoutui, rauhoittui ja madaltui

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora