perjantai 11. syyskuuta 2015

Minihyppyjä ja yhä hyytymistä

Perjantaina pääsin kuudenneksi tunnille Pönällä. Tamma oli jo valmiiksi hommissa. Ope lupaili että voidaan jotain loikkiakin kun estetreeni jäi muuten välistä aiemmin puuttuvan kengän takia. Tästä tuli siis puomi/kavalettitunti.

Ihan alkuun Pönä taisi edetä. Vaan nopeasti päästiin taas siihen että hyytyy jos en raippaa. Ei hyvä. Alkuun tultiin kahden maapuomin yli. Aloitettiin käynnissä eikä saanut kolistella. Hyvin Pönä jalkansa nostikin. Ravissa sama juttu. Keskeltä yli. Pönää piti lyhentää ja kohottaa. Puomien väliin tehtiin myös volttia, elävä sisäohja. Kääntämisessä alkuun pääseminen meinasi olla hankalaa. Varsinkin laukassa. Laukassa paikat ei aina osuneet mutta yli päästiin.

Lopulta puomien paikalle tuli ensin ristikko ja sitten toisesta pysty. Korkeutta maltilliset n. 40 cm. Odotellessa väki ravasi voltteja. Meillä vaan volteilla meinasi hiipua loppukin vauhti. Alkutunnista poni lähti vielä kivan pienillä avuilla raviin, nyt sai tosissaan komentaa.

Itse hypyt meni pääosin hyvin. Vääriä laukkoja ei juuri tullut. Ponnistuspaikat oli suurimmaksi osaksi kohdillaan. Lopputunnista kun otettiin kunnon lähtökiihdytykset alle niin poni heräsi liikkumaan. Sitten vasta sai vähän pidättääkin. Meno oli huomattavasti parempaa. Loppuravit otettiin lyhyinä jotta ponille jäisi mieleen liikkumisen riemusta seurannut lepokäyntipalkinto.

Tuntikaverit kommentoi että oli liikkunut kivan näköisesti. Omasta mielestäni oli suurimmaksi osaksi ihan kamalaa hyytymistä. Toivottavasti huomenna jalka nousee kepeämmin.

Ongelmia:
menohalujen puute
kääntämisen tarkkuus esteiden välissä

Parannusta:
lopulta heräsi liikkeelle
esteistä aika vaivattomasti yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora