sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Hemppa on super myös maastossa

Sunnuntainakin pääsin Hempan kyytiin. Vaihtoehtoina oli maasto jos löytyy seuraa tai itsenäinen pyörittely kentällä. Maastoseura löytyi, joten se oli suunnitelma.

Tarhasta Hemppa ei tullut ihan kutsumalla. Vaan lähemmäs päästyäni seurasi perässä vaikka tajusin että riimu puuttuu. Nätisti tuli portille asti. Oli jopa helpompaa kuin taluttaen kun kumpikin sai katsoa rauhassa omat jalkansa. Hoitaessa oli kiltisti. Vaan toinen takakenkä puuttui. Soitin tilannekatsauksen ja vastaus oli että voi mennä maastoon jos kovat tiet menee vain käyntiä. Kangasmaastossa voi mennä lujempaakin. Näin tehtiin.

Maastoseurana oli aiemmin minunkin testaamani Ellu. Vähän vaihdellen mentiin edessä ja takana. Heti alkumatkasta Hemppa sai juuren jumiin etukenkään, joten piti käydä pois selästä irroittamassa se. Tiukassa oli mutta irtosi.

Ruuna oli sopivan innokas mutta täysin kuuliainen. Ei tuijotellut mitään ja oli totaalisen hallittavissa. Autoja taisin aluksi jännittää enemmän itse. Täydellistä! Laukassa mentiin reippaastikin mutta viimeiset omat menohalut jäi syttymättä. Liekö pehmeällä pohjalla ollut tekemistä asian kanssa? Spurtissa irtosi 43,3 km/h. Ei siis hurjasti mutta sen verran että Ellu jäi. Vaan herkästi myös hiljensi kun jäätiin odottamaan kaveria.

Ravissa menointoa oli enemmän Ellun takana. Nopein sai mennä aina edeltä. Paluumatkan ravissa se oli Ellu. Laukassa me. Käynnissä vähän vaihdellen. Aika samoja reittejä mentiin taas. Yksi uusi pätkä.

Maastossa meni reilu tunti. Lopuksi kävin vielä pyörähtämässä kentällä, sillä tämä oli samalla kenraaliharjoitukseni tuleviin koulukisoihin. Osasin istua harjoitusravissa. Ruuna tuntui jopa aavistuksen lyhyemmältä. Ihan tasainen se ei edelleenkään ollut vaan hetkittäin nosti turpaa. Laukat nousi, takaisin siirtyi myös ja sekä keskiravi että keskilaukka lähtivät jo ihan orastavasti. Pienellä treenillä tulisi varmaan tosi kiva. Nyt se treeni jäikin superpieneksi. Vaan ei sijoituspaineita.

Tallissa huomasin että toinenkin takakenkä puuttuu. Ei onneksi arkonut jalkojaan eikä niissä edelleenkään tuntunut kuumotusta tms.

Ongelmia:
irtoavat kengät

Parannusta:
tosi tolkku maastoratsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora