lauantai 26. syyskuuta 2015

Green team ja ensimmäiset hyppytreenit

Lauantaiaamuna sovin meneväni Hempan kanssa hyppäämään. Ei niin yllättäen loput JKH-tiimistä tuppautuivat mukaan. Tällä kertaa vakioratsuillaan. Hemppa tuli tarhasta vastaan ja oli hoitaessa oikein kiltisti. Vasta kentällä tajusin kun Kaisa kommentoi että ollaan Hempan kanssa sävyissä. Tumma khakinvihreä satulahuopa, sattumoisin valitsin vihreät suojat yhtään ajattelematta ja minulla muinainen vihreä pooloni. Hauskaa.

Tämä oli siis vasta toinen kertani Hempan kyydissä ja samalla meidän ensimmäiset treenit. Heti alkuun huomasin että ruuna sieti perusratsastustani paljon paremmin kuin viimeksi. Sain jalustimen jalkaan ilman että päädyttiin raviin. Verkassa ja muutenkin ruuna halusi kulkea aika pitkänä. Lyhennysyrityksiin tarvittiin oikeasti paljon jalkaa. Kuulemma koulukisoihinkin Hemppa olisi vapaana. Tottakai lähden!

Alkuverkassa hepo oli ihanan mutkaton. Kuunteli pidätteet ja lähti kevyestä pyynnöstä eteen. Laukka oli alkuun vähän turhankin lyhyttä mutta venyi sekin. Yritin tehdä muutamat vaihdot mutta ei onnistunut. Vaihdettiin ravin kautta.

Päivän tehtävät noudattelivat taas eilisten Pian valkkujen linjoja. Tultiin vähän säätelyä laukkapuomeilta pystylle suoraan ja kaarevaa linjaa takaisin. 6 laukan välit, joissa ekaan piti lyhentää, jälkimmäinen ratsastaa vähän reippaammin. Kaarevalla meillä taisi olla joka kerta väärä laukka.

Yhden laukan sarjaväli meni metriä lyhyempänäkin. Väli okserille mentiin viidellä ja siinäkin sai oikeasti hidastaa että askeleet oli suunnilleen samanmittaisia. Alkuun meinasi jäädä tosi ahtaaksi. Siltäkään ei saatu vaihtoja.

Lopuksi tultiin rata. Sarjaväli laitettiin meille normaaliksi eli metri lisää. Väli okserille saatiin sujua neljällä. Lopuksi vielä kaareva linja vihreältä toiselle. 7 laukkaa ope mainitsi. Tunnustan etten laskenut yhtään enkä taaskaan huomannut kuinka kiihdyttiin loppua kohti. Esteet nostettiin meille ja osa oli ehkä 80 tuntumassa. Puomit meni huonohkosti lähes joka kerta. Loppuun saatiin vielä linja sakkona sekä erikseen kääntötehtävä, jossa haettiin vaihtoja. Kovin olivat hukassa.

Loppukäynnit käytiin taas maaston kautta takas. Selästä laskeuduttua piti taas ihmetellä kuinka korkea ruuna onkaan. Selästä tuntuu hyvän kokoiselta. Tykkään tästä!

Ongelmia:
väärät laukat
vaihdot

Parannusta:
säätyi hyvin
hyppäsi tosi helposti
esteet tuntui pieniltä

Anne ja Kaisa videoivat ratsailta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora