sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Tiukkaa kääntämistä

Ensimmäistä kertaa tänä viikonloppuna ratsuni oli valmiiksi hommissa edellisellä tunnilla. Samalla Rosa sai ensimmäistä kertaa selkäänsä jonkun muun kuin minut. Meillä luvassa oli pikkuesteitä. Ratsukoita tunnilla 6 ja kelinä kivasti lämpenevä auringonpaiste. Tällä kertaa pidin raipan mukana alkuverkoissa eikä Rosa tuntunutkaan ihan niin löysältä.

Alkuverkassa laukattiin kavalettien yli pääty-ympyröillä. Pientä kiihdyttelyä oli havaittavissa. Kovin monesti ei tultu.

Itse tehtävät oli tänään kunnon turbokääntämistä. Esteitä hypättiin ensin 2, sitten 3 ja lopuksi 4. Keskimmäinen oli pituushalkaisijalla aika keskellä kenttää, kaksi muuta pitkän sivun sisäpuolella lähempänä päätyä. Reitti oli vähän kuin kolmikaarinen pituussuuntaan eikä uralla asti käyden. Käännökset oli siis tosi tiukkoja.

Ekalla kierroksella Rosa vähän kiihdytti ja kaarre (oikealle) mentiin leveäksi kuten moni muukin. Aika nopeasti sain kuitenkin juonesta kiinni ja rupesin ajattelemaan laukkapiruetteja. Rosa kääntyi noin muhkuksi ja kiireiseksi hevoseksi käsittämättömän hyvin. Ensin pelkäsin että se onnistui tuurilla. Myöhemmin oli pakko todeta että kääntyminen kyllä onnistuu. Myötälaukat oli vaikeampi juttu. Alkutunnista löytyi niitäkin mutta loppua kohti tuli enemmän vääriä.

Keskimmäinen pysty oli n. 70 cm, muut paljon pienempiä. Vikalla kierroksella hypättiin vähän lävistäjämäisesti vielä yksi ristikko alle. Ei tullut kovin hääppöistä kierrosta, joten mekin saatiin uusia. Vaan eipä uusimalla juuri parantunut. Epätasaista menoa ja vääriä laukkoja. Toki positiivisena käännyttiin yhä hyvin ja vaikka tamma kiihdytteli ja vähän kiemursi niin silti sain sen puhtaasti kaikista esteistä yli.

Tunnin loputtua meidän satula vietiin muuhun käyttöön mutta halusin kävellä vielä hetken selästä. Sain mennä ilman satulaa eikä edes tuntunut hirmuisen hurjalta.

Ongelmia:
väärät laukat alastuloissa
tasaisuuden puute

Parannusta:
ei kieltoja tai pudotuksia

Pätkiä meidän menosta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora