lauantai 12. syyskuuta 2015

Juurtumista kisoissa

Lauantaina pääsin Pönän kanssa Jokelaan kisoihin. Luokat turvallisesti 60 ja 70 cm. Oma ensimmäinen luokka alkoi vasta klo 12 niin ei tullut edes kammottavan aikaista aamua ja ponin jalat ehti pestä ennen lähtöä.

Aikataulu mennessä oli oikein passeli. Rata kivan looginen lopulta eikä pelokkeita esteissä. Arvosteluna 367.1, 8 + 5 estettä.

Ratapiirros.

Poni matkusti kiltisti mutta kisapaikalla aavistuksen hyöri. Vaan verkassa hyytyi eikä liikkunut jalasta eteen. Alkuun maneesissa tuijottelikin vähän sitä sun tätä. Onneksi oli ope mukana sanomassa että nojaa taakse. Oma tahtotila rupesi olemaan vähän väärä eikä poni väkisin liikkunut. Verkkahypyt oli hyytymistä kohti esteitä, tuijottelua ja mönkimistä. Yli mentiin kuitenkin.

Kun päästiin radalle, sai hypätä yhden esteen alle. Poni tuntui juurtuneen paikalleen eikä meinannut liikkua mihinkään. Lopulta selvittiin liikkeelle mutta mitään vauhtia hidastavia voltteja en ajatellutkaan. Perusrata päästiin puhtaasti vaikka osin väärässä laukassa ja ravissa. Raippaa piti käyttää lähes joka välissä. Huoh! Kakkosvaiheessa putosi yksi ja saatiin yksi aikavirhe liian hitaasta menosta. Vaikkei tehty edes isoja teitä. Sijoitukseen virheet ei vaikuttaneet vaan oltiin hitain kakkosvaiheeseen selvinnyt ratsukko. Seitsemäs kahdestatoista eli ei edes hännillä.

Meidän 60 cm suoritus:


Luokkien välissä poni juotettiin ja tankattiin sokerilla lisävauhdin saamiseksi. Jano sillä taisi ainakin olla, sillä hörppi pari ämpäriä. Keli olikin aurinkoinen ja lämmin, n. +18. Välissä poni sai syödä ja istuin selässä idlaten. Motivaatio tämän jälkeen lähteä hommiin oli ratsulla sangen vähäinen ja verkkaan madeltiin ohjia nykien ja vihreitä kohti kiemurrellen.

Toisen luokan verkan pidin lyhyenä. Vähän ravia ja laukkaspurtteja herättelyyn. Pari kolme hyppyä. Nyt saatiin ainakin yksi kelvollinenkin hyppy.

Taas radalle pääsy ja siellä liikkeelle pääseminen oli oma operaationsa. Yhä piti käyttää raippaa ja silti meno olisi voinut olla reippaampaa. Nyt edettiin kuitenkin ekaa rataa paremmin. Tällä kertaa otettiin este alas jo perusvaiheella. Eipä juuri harmittanut, sillä meno oli sen verran tukalaa. Tähän päälle vielä itselleni kumma olo päähän ja mikä lie migreeniaura haittaamaan näkökenttää niin olin vain tyytyväinen että pääsin pian alas selästä. Yritin hetken kävellä selästä mutta kun edelleenkään poni ei liikkunut jalasta eteen vaan piti raipata niin luovutin ajatuksen ravaamisesta ja kisahoitaja pääsi taluttamaan.

Jälkimmäisen luokan sijoitus oli 12/18 eli ei ihan hännillä tässäkään. Ei loisteliasta mutta tulipahan käytyä. Hyppyope sanoi että treenin puutetta. Minä taas kaipaisin valmiiksi eteenpäin liikkuvaa ratsua.

70 cm rata:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora