maanantai 17. elokuuta 2015

Koulutunnilla uusi ruuna

Maanantaina toiveeni toteutui eikä listalla lukenut Penaa eikä Pönää! Kummatkin vaihtehdot olivat houkuttavia. Miniponi Ressu, jonka kanssa olen haaveillut koulutunnista sekä 1,5 viikkoa sitten saapunut ruunikko ruuna Bond. Valitsin jälkimmäisen siitä uteliaisuudesta että kiva päästä menemään jollain uudella ennen kuin se myydään. Keli oli aurinkoinen parikymmentä. Ratsukoita tunnilla 5 ja kenttä pölisi kammottavasti kasteluyrityksistä huolimatta.

Ruuna oli oikein mukava käsitellä. Selästä tuntui kivan herkältä. Vähän liiankin. Perä meni mutkalle vasemmalle ja koko hepo valui oikealle. Syynä tietysti vino istuntani. Yritin tätä korjata mutta aika laihoin tuloksin.

Mitään kovin ihmeitä ei tehty. Vastakaartoja ja siirtymiä. Kevyttä tuntumaa ja myötäämistä sekä tuntumalle ratsastamista. Kaipasin vinouteeni apua ja ope kommentoi että olen lonkasta kovin jäykkä. Lopulta meni siihen että ratsastin n. 10 % ja 90 % yritin olla rento. Vaan rennoksi pakottautuminen on hyvin hankalaa. Bond kyllä jolkotteli menemään ja ravissakin pyöristyi tuntumalle vaikken tehnyt juuri mitään. Tosin varjo paljasti että eipä ne takaset juuri mitään tehneet. En osannut myödätä käyntisiirtymissä tarpeeksi enkä saanut tehtävän juonesta kiinni. Yritin liikaa, tunnustelin ja tein liian vähän. Jo välikäyntien aikaan keljutti paljon. Olisin kaivannut vähän positiivista palautetta. En muistanut saaneeni sitä vielä yhtään. Ravipätkät menin ilman jalustimia.

Lopputunti tunnusteltiin koska sisätakanen on ilmassa. Käynnissä tunsin sen. Ravissa oli helpompi tuntea koska sisäetunen on maassa. Silloin piti nostaa laukka. Ekan yrityksen jälkeen otin jalustimet takaisin. Oikea laukka nousi huonosti ja lopulta vasen nousi vielä huonommin. Jokunen väärä ja tuurilla pari kertaa myötäinen. Lopulta en saanut ruunaa laukkaan sitten millään. En viitsinyt raipata kun tuntui että kyse oli pikemminkin ymmärrysongelmasta. Kiihdytti kyllä ravia. Lopulta ajoin sen laukkaan että saatiin tilanne ratkaistua. Ope sanoi että jännityn nostoissa. Enemmän olisi auttanut jos olisi kertonut kuinka saan itseni rentoutumaan. Kädet ainakin nousi liikaa.

Loppukäynnit käytiin maastossa. Harmitti ihan hirmuisesti vaikkei tunti edes mennyt erityisen huonosti. Positiivinen palaute jäi meiltä tänään uupumaan. Tykkäsin kyllä ruunasta. Liekö olisi laukat nousseet käynnistä paremmin? Laiska tämä ei ollut vaan sai kyllä pohkeista eteen vaikka istuntani kuulemma välillä jarruttikin.

Ongelmia:
jännittynyt ja vino kuski
laukannostot
positiivisen palautteen puute
kamala pölinä
heppa oli vähän tuijottelija

Parannusta:
kiva heppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora