torstai 20. elokuuta 2015

Odota hyppyä!

Torstaina toivoin hartaasti saavani hypätä Lidalla. Toive toteutuikin. Tunnille meitä tuli vain 3, Lida, Eetu ja Sintti. Lida oli jo edellisellä tunnilla hommissa enkä tänään jaksanut laittaa martingaalia kun mielestäni sitä ei tarvita. Koulusatula oli edelleen korjauksessa, joten ratsulta piti ottaa vain piuhat pois.

Keli oli ihanan lämmin. Miinuksena kenttä pölisi kammottavasti. Lida oli taas suht tasainen ja kivasti kuulolla. Ohjeet oli perinteiset. Etukenotan liikaa ja pitää vahtia ettei vasemmassa kierroksessa tamman kaula mene mutkalle. Oikeaan oli hankalampi saada asetusta läpi. Laukat nousi nätisti eikä tänään tuijoteltu pelottavaa kulmaa tai sokeripaloja.

Hypyt aloitettiin kahden pystyn linjalla, väliin tehtiin voltti. Tätä useampi kerta kumpaankin suuntaan. Lida kulki kivan tasaisesti ja ponnistuspaikat osui hyvin. Oikeaan kierrokseen olin taas turhaan mutkalla. Oikea hartia haluaa valua eteen. Suoritettiin kuitenkin siististi. Ope muistutti kerta toisensa jälkeen odottamaan hyppyä ja käski viedä lapoja yhteen ettei hartiat pyöristyisi. Vasempaan kierrokseen tuli käsky ratsastaa voltilla vähän paremmin painetta ettei hyydy kohti jälkimmäistä estettä.

Sitten tultiin toisen sivun linja ehkä kerran-pari jumppana. Sitten siitäkin tuli suhteutettu. Lopuksi hypättiin 6 hypyn rata ensin n. 80 cm korkeudessa, sitten nostettuna. 80-kierros mentiin tosi hienosti. Olikohan yksi hassumpi ponnistuspaikka mutta kaikki pysyi ylhäällä! Jee! Taidettiin tosin juosta kapeasta talosta ohi oman ohjaushuolimattomuuden takia mutta uudella yrityksellä meni ongelmitta. Esteiden noustessa oma ratsastus taas jotenkin jäätyi. Aiemmin niin hyvin toiminut paikkoihin osuminen katosi. Ekalla kierroksella keilattiin ainakin 3. Toki tämän jälkeen rupesin luottamaan että päästään niistä yli vaikka ovatkin vähän ison näköisiä. Turvaliivikin kun oli tänään kentän laidalla.

Pyysin sakkokierroksen ja se myös saatiin. Vieläkin putosi muutama mutta meni paremmin. Jotenkin se tasaisuus katoaa. Enkä tiedä mitä teen toisin, jotenkin alitajuisesti jäykistyn? Talolle tuli hyvä hyppy ja linjat mentiin neljällä. Vika okseri oli kuulemma 95 cm. Ei ihme että näytti isolta.

Loppuverkat oli lyhyehköt. Vähän mentiin yliajalle. Vaan vieläkään ei ollut topissa kylmä vaikka aurinko ehti laskea. Onneksi ei heti pimennytkään mutta vähiin käy valoisat hyppykerrat. Kentältä pois kävellessä Lida otti vielä sätkyt, liekö säikkynyt kahvion ovea. Vähän poukkoili paikallaan. Mutta nyt kärsi jäädä letkan viimeiseksi ilman pömeleitä. On se vaan ihana!

Ongelmia:
vino kuski
etukenottava kuski
ei malttaisi odottaa hyppyjä
hartiat pyöristyy myödätessä
esteiden noustessa keilaus alkoi
yksi ohimeno huolimattomasta ratsastuksesta
yksi säikkyspurtti eteen (en tiedä mitä säikähti)

Parannusta:
melko vähän pudotuksia tänään
alkutunnista ponnistuspaikat osui ja rytmi säilyi
ei tuijottelua
en jännittänyt enää taloestettä
laukat säilyi hyvin myötäisinä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora