sunnuntai 23. elokuuta 2015

Ajattele eteen eli kvaalaus keltaisella eestiläisellä

Alunperin iltapäivästä kuvittelin päätyväni Repen kanssa Annen ja/tai Kaisan hyppyytettäväksi. Meiltä vaadittiin vielä yksi treeni pohjille ennen kisalupaa. Lopulta ope hyppyytti tyttönsä ja me mentiin siinä samalla. Keli oli ihanan lämmin aurinkoinen. Menin ilman turvaliiviä. Aluksi ajattelin meneväni alkuverkat ilman mutta esteet ei nousseet ja koko liivi unohtui.

Alkuverkkana yritin taivutella ponia ravissa mutta ope kehotti tekemään temponmuutoksia. Repe ei ollut kovin innokas vaan jouduin raippaamaan sitä liikkeelle. Taas oma istunta meni huojumiseksi kun yritin liikuttaa ponin jalkoja rivakammin. Tultiin puomeja ympyrällä ravissa ja laukassa. Tien kanssa oli vähän ongelmia kun pelkäsin että mennään sisältä ohi. Laukassa askel ei monesti osunut ja saatiin sakkokierroksia. Hetkittäin poni eteni mutta nopeasti hyytyikin. Jälkimmäiseen kierrokseen laukassa kehtasi kieltää ekalle maapuomille. Rivakasti ohitti ja itse huojuin kyydissä. Yli kuitenkin joutui lopulta.

Sitten hypättiin ristikkolinjaa. Meiltä toivottiin 7 laukkaa väliin. Ekalla kerralla mentiin 9. Lisää vauhtia. Aika haipakkaa sai seitsemään mennä mutta venyttiin siihen sitten kumpaankin suuntaan. Ope paheksui ponin tapaa himmailla kohti esteitä ja käski ajatella enemmän eteen.

Seuraavaksi tultiin hainhammasta. Ensimmäisellä kerralla madeltiin yli. Lujemmalla vauhdilla poni juoksi ohi vaikka kääntö onnistuikin ja linja oli hyvä. Myös suoraan jatkaminen esteen jälkeen oli hankalaa ja poni vaihteli laukkoja. Lopulta loikattiin siitä innolla yli, jopa aavistus kaukaa ja päästiin suoraan kulmaan asti. Toki myös tehtävän aloituksissa toiseen päätyyn oli hankala päästä ja välillä päästä raville saati laukkaan.

Lopuksi hypättiin vielä rata. Pysty, kaarre okserille, kaareva linja vesipystylle, kavaletilla suunnan vaihto ja renkaat ja kaareva hainhampaalle. Repe kääntyi jopa yllättävän hyvin. Tehtiin pienehköt tiet ja vauhti hyytyi. Kaarre neloselta vitoselle mentiin ristilaukassa. Kaikista kuitenkin yli. Korkeus jossain 60 cm tienoilla. Ope kehui menoa, omasta mielestäni meni kelvollisesti. Parempi laukka omasta takaa olisi kiva.

Saatiin kuitenkin kisalupa seuraavan lauantain kotikisoihin. Jahkasin 60 ja 70 cm välillä ja päädyttiin siihen että menen kummatkin ja pidän verkat kevyenä niin jaksaa. 70 sentissä on haaveilemani tyyliarvostelu. Jossa ei kyllä tällaisella matelulla haalita kunniaa.

Kisailmon laittamisen yhteydessä huomasin että Repe on Ressun veli! Niillä on sama emä. Ressu on vuoden nuorempi eli nyt 6 ja Repe 7. Pieni on hevosmaailmakin!

Ongelmia:
matelu
kaksi kieltoa
päätyihin ratsastaminen
asettaminen laukassa sisään

Parannusta:
ohjaus toimi paremmin

Videoimassa oli Anne/Kaisa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora