maanantai 17. elokuuta 2015

Lisää ponipöhinöitä

Maanantain estetunnille sain Ressun. Lähes valmiiksi laitettuna, kiitos! Bondin jälkeen poni tuntui tosi kääpiöltä. Kuin olisi jalat laahanneet maassa. Ratsukoita oli tälläkin tunnilla 5.

Alkuverkassa hölköteltiin taas puolipitkillä ohjilla reippaasti eteen. Kovin hyvää otetta ei ollut ja pyöristymisestä ei tietoakaan. Kääntämisetkin tuotti ongelmia. Liikkui kuitenkin eteen. Laukassa poni rupesi oikein spurttailemaan, veti päätä alas ja pukitti. Vaan ihanan pyöreitä ja helposti istuttavia ponipukkeja. Pyysin vain lisää eteen. Vauhti ei oikein hiipunutkaan ja helppohan siellä oli olla kyydissä kun ei tarvinnut pyytää eteen, pikemminkin vain päästää.

Tänään ponnistuspaikatkin osuivat aika kivasti. Alkuun hypittiin ristikkoa ravissa, sitten laukassa. Ravihypyt tuli vielä turhan rennosti ravissa pysyen. Laukassa innokkaammin. Sitten hypättiin marimekkoeste sekä putkenpaloilla varustettu okseri. Ei tuijottelua. Oikea laukka jäi hypyssä vaihtumatta. Yritin vaihtaa kaarteessa ja yllättävän pienellä tiellä poni kääntyi. Seuraavaksi vaakatynnyrit. Meni kaikilla niin hyvin ja helposti että ope innostui nostamaan ne pystyyn. Mitäköhän lie korkeutta moisilla? 85 cm? Ekalla kerralla emmittiin ohi. Sen jälkeen päästiin yli. Muutaman kerran tuli kosketuksia ja pudotuksia mutta helposti silti.

Tässä välissä Pena rupesi stoppailemaan. Päädyin stunttikuskiksi vaikka mielestäni olisi ollut ainakin kaksi parempaakin tarjolla. Pena tuntui Ressun jälkeen taas valtavalta. Hassua! Säkä kuitenkin vain n. 150 cm.

Muutamat kiellot otettiin. Sitten peruuteltiin esteen edessä. Lopulta Pena sitten loikkasikin yli. Se oli se pelottavin osuus. Tiesin että hyppy tulisi yllättäen ja kävisin itse korkealla. Onneksi laskeuduin takaisin Penan kyytiin. Taputukset ja takaisin turvallisen Ressun selkään.

Sitten hypättiin sarjaa, ei ongelmia siinäkään. Taas poni spurttaili vähän omiaan. Lopuksi tultiin vielä rata. Pysty, sarja, kukat, tynnyri, okseri, sarja, kukat ja tynnyri. Kukkaesteellä (marimekko) en saanut laukkaa vaihtumaan oikeaksi. Muutaman kerran vauhti vähän hyytyi matkalla mutta silti tyylillä maaliin.

Tämä tunti lohdutti ihan hirveästi kehnommin menneen kisaviikonlopun jälkeen. En osaa mitään -pohjamutiin pilkotti hiekkapilven seasta aurinko.

Loppukäynnit käytiin maastossa. Poni eteni eikä syönyt. Tunnin jälkeen oli myös Ressuksi yllättävän asiallinen hoitaa. Pihalla yritti vähän riepotella mutta voimat riitti kääpiön pitelemiseen. Lopulta oltiin suht yhteisymmärryksessä ja jalkojen letkutus sujui pääosin hyvin.

Ongelmia:
yksi kielto
pukkeja

Parannusta:
käyttäytyi hoitaessa paremmin kuin aiemmin
sain Penan pystytynnyreistä yli
tästä tunnista tuli onnelliseksi

Anni videoi hyppyjä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora