lauantai 1. elokuuta 2015

Väärä ratsu pienryhmäesteille ja Cunamin uudet vinkeet

Pienryhmäestetunnille saatiin 3 ratsukon porukka kasaan. Laitoin toiveeksi että Meri jos se on kunnossa tai Jatsi. Ja Jatsin kanssa olisi kiva hypätä erikoisesteitä. Eipä mennyt ratsutoiveet läpi vaan taas tuli Cunami. Huoh!

Ruuna hyppi jo aiemmalla tunnilla ja meni kivan tasaisesti. Jotenkin sain sen taas lietsottua vauhtimoodiin. Alkuverkassa oli ravissa kiva ja tein askellajin sisällä siirtymiä. Oikeassa laukassa tuntui vähän suoremmalta, vasemmassa tuntui kulkevan perä pahasti sisällä vaikka yritin suoristaa. Tein reippaita eteenratsastuksia pitkille sivuille ja vauhdista oli kiva nauttia. Tuli myös takaisin, joskaan ei ihan salamana.

Alkutunnista kaikki tehtävät alkoivat ympyrällä ja kavaletilla. Aika vaihtelevia esityksiä tuli siihen. Erikoisesteitä oli portin ja lainelankkujen verran. Ei hepo välittänyt niistä yhtään. Linjoilla vähän ampailtiin ja esteiden jälkeen tuli ihan uutena pään vetäminen polviin. Kiihdyttelystä en osannut olla kovin huolissani. Ehkä suhtauduin turhan huolettomasti. Kivahan se oli kun ratsu liikkui. Onneksi osasin korjata pahimmat ampailut pois ja esitettiin myös asialliset 3 laukkaa esteiden väliin. Kaarevalla linjalla kiihtyi herkemmin. Oppii huonoille tavoille kun hyppyytin kaukaa. Jokunen pudotuskin tuli. Olisin kaivannut tehtävät vähän lähemmäs toisiaan niin olisi ollut pakko skarpata.

Esteet nousi lopuksi n. 80 senttiin, osa jäi vähän alle. Kavalettiympyrä alle, sitten portti ja 3 laukkaa suoraan okserille. Kaarre vasempaan (joka hiivatin kerta oltiin väärässä laukassa) ja kavaletti ja tiukahko 5 laukan kaarre portille toiseen suuntaan. Sitten laine ja loivasti kaartuva 5 pystylle, josta vasempaan. Tähän tuli välillä myötälaukkojakin. Jossain välissä Cunami kuulemma pukittikin linjan jälkeen. Enkä edes huomannut! Nojaa taakse huusi ope kun menin ohjien mukana etukenoon. Mutta helposti pysyin kyydissä. Ja vaikka pakka välissä levisikin pahasti niin aina saatiin palikat kasaan ennen seuraavaa estettä enkä tehnyt ylimääräisiä voltteja.

Lopuksi tultiin vikaa linjaa toiveestani sakkona. Ei tullut hyvää niin taidettiin tulla se kolmesti. Lopetettiin kelvolliseen. Yhä väärässä laukassa alas ja väli jäi ahtaaksi. Tuskin olisi tässä vaiheessa jaksanut enää lyhennellä.

Uutta oli tuo pään alas nykiminen. Ohje oli että sisäohja pois, protestoi liian vahvaan sisäohjaan. Huomasin että kevyemmällä kädellä toimii paremmin mutten osannut koota ruunaa lyhyemmäksi pelkällä istunnalla niin kädet sortuivat kerta toisensa jälkeen vetämään liikaa. Hyvä vaan että osasi huomauttaa. Vauhdin vähentäminenkään ei oikein vetämällä onnistunut vaan hölläämällä. Tasaisuuden puute oli ehkä taas pahin ongelma. Toki harmittelen myös kisatreeniä väärällä ratsulla.

Tunnin jälkeen hepat meni takaisin pihalle tihkuun. Cunamia ei hirmuisesti kiinnostanut ja jumi matkalle. Vetämällä ei liikkunut. Vaan lopulta sain sen tarhaansa.

Ongelmia:
tosi epätasaista
veti päätä alas
pukittikin kuulemma

Parannusta:
liikkui innolla
kaikesta yli
ei tuijotellut esteitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora