torstai 13. elokuuta 2015

Tasaista suorittamista ja kauhistelua

Torstaina sain esteille haaveilemani Lidan. Tamma oli jo valmiiksi hommissa. Laitettiin martingaali vaikka hyvin olisi pärjännyt ilmankin. Ratsukoita tunnilla oli 4, lämmintä +18°C ja siitä viileni.

Aloitettiin käynnissä ja tamma oli kivasti kuulolla. Vähän sai jarrutella. Kun mentiin estepuolelle niin kauhistui uran viereen pinottuja sokeripaloja. Kun pyysin eteen sainkin pakoreaktion sivulle. Toinen jalustin lähti mutta pysyin hyvin kyydissä. Hetken kierrettiin sitten kauempaa. Ravissa oli rennonletkeä ja tasainen. Oikea laukka rullasi kivasti, vasemmassa rupesi ote vähän herpaantumaan.

Sitten tehtiin laukannostoja käynnistä. Nosti kivan helposti ja myötäisenä. Välillä vähän sinkosi. Ope sanoi että liikaa raviröpöstystä tulee väliin. Tosiaan tuli kun tajusin keskittyä. Hypittiin samalla ristikkoa kummastakin suunnasta. Parhaimmillaan tosi nätisti ja tasaisesti. Välillä toki ylihyppäsin ylävartalolla ja kertaalleen yritin tuupata kaukaa. Ei lähtenyt ja tiputettiin este. Malta odottaa!

Sitten tultiin jumppaa. Alkuun oli vähän ahdas mutta hyvin selvittiin. Tosin kulmissa kaatui sisään ja välillä keskittyi esteitä enemmän kauhistelemaan ohi käveleviä ihmisiä. Tästä tehtävästä selvittiin yllättävän hyvin. Jopa vasen laukka säilyi. Lopulta taisi olla 2 vai 3 ristikkoa ja okseri. 1 ja 2 laukkaa väleihin.

Lopuksi tultiin vielä linja ekalta ristikolta muuriokserille. Meille 4 tasaista askelta ja kolisematta yli. Tässä laukka vaihtui oikeaksi. Mutta oli niin nättiä että meille riitti. Okseri oli ehkä max 80 cm.

Loppuraveissa tamma vähän hyytyi enkä saanut sitä niin helposti eteen ja rennoksi kuin olisin halunnut. Kivaa oli silti.

Ongelmia:
kuski ei malta
sokeripalojen ja ihmisten tuijottelu

Parannusta:
esteet meni helposti
tosi monta tasaista ja hyvää kierrosta
nosti myötälaukat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora