maanantai 31. elokuuta 2015

Tuplat liikkuvalla Penalla

Maanantain hevoslistaan ratsukseni oli merkattu Pena niin koulu- kuin estetunnillekin. Olin jo unohtanut kimoriskin. Erityisen mielissäni en ollut mutta eipä tuo kamalasti haitannutkaan. Kummallakin tunnilla oli vain 3 ratsukkoa. Mennessä lämpömittari näytti +19°C.

Pena odotti sisällä ja oli maasta käsiteltäessä ihan ok. Ratsailla keskityttiin tänään niin paljon ajatteluun että muu meinasi unohtua. Pena kuitenkin liikkui ja pikkuhiljaa rentoutui tuntumalle vaikka kaikki oma aivokapasiteetti meni laskemiseen. Tehtävänä oli mennä esim. 10 askelta käyntiä ja 20 ravia. Välillä askelmäärät muuttuivat ja tehtiin pysähdyksiäkin. Aiemman tunnin tekemänä tämä näytti kivalta. Taas jotain ihan uutta ja erilaista.

Käytännössä oma aivokapasiteetin välimuistini loppui kesken. Laskin kymppiin ja tajusin että pitäisi olla jo jotain. Piti vaihtaa siihen että lasken kahdeksaan ja rupean valmistelemaan. Toimi vähän paremmin. Vaan yhä alaspäin siirtymät tuli mielestäni liikaa kädellä kun olisin halunnut vain istua askellajista toiseen. Alkuun myös siirtymiin tuli noin 3 askeleen harmaa alue kun ei oltu vaaditussa askellajissa enkä laskenut lainkaan. Myöhemmin pääsin tästä eroon. Mutta huomattavasti helpompaa on tehdä siirtymät jossain paikassa kuin tietyn askelmäärän jälkeen.

Laukat tehtiin laskematta. Taisi nousta aika hyvin myötäisiä paitsi ehkä jonkun kerran tuli vasenta kun piti nousta oikea. Nostot tehtiin muistaakseni käynnistä ja laukasta piti ottaa takaisin käyntiin. Väliin tuli ehkä 6 raviaskelta. Ei ihan pahimmasta päästä vyörymistä. Laukassa eteni jopa aika reippaasti. Pieni takakeno auttoi. Vauhdissa rupesi vähän tuijottamaan takakulmaa.

Tuntien välissä ehdin käydä ensimmäisen porukan kärjessä pätkän laavulle päin.

Estetunnin alkuun taas ratsut liikkeelle. Pyörittiin ympyrällä ja lopulta Penaltakin irtosi vaihto laukassa pysyen. Ristilaukkaa tuli toki jokunen kierros väliin. Pidäte ulkoa ja eteen niin osasi poni korjata jalkansa.

Esteet oli kasattu vähän itsenäistä hyppäämistä ajatellen. Että pärjää vaikkei kukaan ole nostamassa. Alkuun hypättiin sarjan b-osaa ristikkona. Ensin ravissa. Pena tuntui hitusen kiemuralta, joten poni piti oikeasti ratsastaa joka kerta esteen yli ettei miettinyt muuta. Tässä olisi pitänyt olla esteen jälkeen vasemmassa laukassa mutta valitettavan usein meillä oli oikea. Kertaalleen taidettiin penatyyliin loikata tosi kaukaa.

Sitten hypättiin yksittäinen pysty, okseri ja tultiinkohan vielä makaavat tynnyritkin. Yhä ratsastin kaikista yli.

Rata hypättiin vain kertaalleen. Pysty, pitkä kierto sarjalle, pysty uudestaan, tynnyri ja suht pian perään okseri. Ehkä yksi väärä laukka mutta etenevä ja suht siisti kierros.

Sitten hypättiin okseria korotettuna. Kertaalleen hypättiin takapuomin päälle ja se meni poikki. Yhä Pena liikkui ihan asiallisesti. Meille nousi taas niin paljon että piti vetäistä turvaliivi päälle. Enkä varmasti muistanut odottaa hyppyjä! Ope veikkasi että hypättiin rahtusen päälle 95 cm. Isoltahan se näytti. Vaan ei Pena yhtään arponut.

Tänään lopetettiin ihan ajallaan. Lopuksi vielä maastolenkki päälle ja taas sain vetää letkaa. Ratsailla Pena oli tänään oikein kiva. Harmi että siihen se loppui ja jalkojen letkutuksessa tuli ensin kinaa, jossa juoksin narun perässä ponin vauhdissa pitkin pihaa. Lopulta käämi paloi ruunan hyörimiseen niin, että laitoin sen takaisin talliin ja rauhotuin itse. Lopulta tuntikaveri sai tiukalla kurilla ja kärsivällisyydellä suostuteltua ruunan siihen että sen jalkaan osuu vettä. Mutta meni siinä aikaa.

Sitten purettiin vielä esteet ja turistiin, kotiin lähtiessä oli myöhä ja pimeä, +12°C.

Ongelmia:
ötökkä kirveli silmässä
katkaistiin yksi puomi

Parannusta:
liikkui asiallisesti sekä koulussa että esteillä
ei kieltoja
ratsastin kaikista esteistä yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora