lauantai 8. elokuuta 2015

Kisatreenit ihanassa lämmössä

Lauantaina ajoin Myrskylään kisatreeneihin. Melko aikainen herätys kun klo 11 olin paikalla. Keli oli aivan ihana, aurinkoinen ja lämmin, +25°C. Lorda odotteli jo valmiina. Hyppäsin kentällä kyytiin ja lähdettiin kisapaikalle. Sinne piti tulla pari muutakin ratsukkoa treeneihin mutta niitä ei lopulta koskaan näkynyt.

Aluksi verkkailin koulupuolella. Lorda vähän puhisi ja tuhisi. Paarmoja oli jonkin verran mutta onneksi myös tuuli. Ei kaikista rennointa menoa mutta superjäykistelystä kelvolliseen päästiin suht nopsaa. Treenattiin taas myös pyöreyttä pysähdyksiin. Laukkoja vähän pihtailin mutta lopulta ei kovin suuria kouluratsastuskuvioita tehty ja laukkasinkin sitten. Enemmän tassutteli paikallaan ja piti pyytää eteen. Ympyröitä ja suoraa uraa. Vähän jopa rentoutuikin hetkittäin. Laukassa oli hankala istua.

Estepuolella aloitettiin kiertämällä kenttä ympäri. Turvaliivin laitoin vasta tässä päälle. Esteet oli n. 50 cm korkeudessa. Verkkaesteenä tultiin kulmapystyä. Ei ongelmia. Sitten hypättiin sarjaa. Vähän kiihtyi esteiden jälkeen. Tuli ainakin 1 kopsautus mutta ei pudonnut. Sarjan perään lisättiin vielä pysty. Ensin isommalla, myöhemmin tiukalla tiellä. Yhä selvittiin. Sitten tultiin okseria yksittäin. Ensin pienempänä ja se pikkuhiljaa nousi. Ei ongelmia. Jotain hassuja ponnistuspaikkoja tuli johonkin mutta hyvin tamma nosti itsensä ja jalkansa yli. Mieluummin hyppäsi läheltä kuin kaukaa.

Sitten hypättiin n. 80 cm rata. Ekalle ei askel osunut mutta taas hyvin kasasin itseni ja loppurata meni paremmin. Toki en vieläkään osannut istua laukassa ja hankalammaksi meni kun tamma innostui. Hyvin tuli kyllä pidätteistä takaisin. Vikaan kaarteeseen tuli väärä laukka mutta esteet meni puhtaasti.

Uusintana otettiin kaksi ekaa ja toinen okseri. Alku siististi mutta vikalle lähtikin vähän kauempaa. Olin lähes mukana.

Oikein kivat treenit. Lorda hyppäsi empimättä mutta meinasi innostua. Muutama kolina mutta mitään ei pudonnut eikä kielletty. Ei edes epäröinyt, pikemminkin päinvastoin ja meinasi lukittua väärillekin esteille. Kisalupa 80 senttiin irtosi.

Tulipa tälle reissulle heitettyä myös talviturkki lähijärveen. Loistava treenireissu!

Ongelmia:
tohinointi
muutamat hassut ponnistuspaikat
joitain paarmoja
pääsi välillä vähän pitkäksi

Parannusta:
rentoutui hetkittäin
hyppi empimättä
tosi kivat treenit!

Omistaja kuvasi meidän hyppyjä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora