torstai 6. elokuuta 2015

Ruuna uudessa kodissa

Torstaina alkoi syyskausi meidän osaltamme Uotilassa. Haaveilin Lidasta mutta tulikin Ekku. Tai siis Eetu. Ruuna muutti siis Mallulta Uotilaan jokunen viikko sitten. Ope sanoi että rauhoittui samantien ja pakkohan se oli uskoa. Ei olisi uskonut samaksi hevoseksi. Hoitaessa oli kiltisti kuten aina mutta ratsastaessa oli eteenratsastettava! Ratsukoita tunnilla oli 3 ja lämmintä pilvinen parikymmentä. Tunti lyheni takaisin yhden tunnin mittaiseksi.

Alkuverkassa ruunaa piti ratsastaa eteen. Suussa sillä tosiaan oli gagit. Pikkujäykkäilyn jälkeen kulki aika kivasti. Toki piti yhä ratsastaa eteen ja muistaa taivuttaa. Itsestään meni aika suorana. Laukat nousi, ei tuijotellut mitään eikä yrittänytkään kiihdytellä. Ope ohjeisti ratsastamaan vähän pidemmälle kaulalle ja matalammaksi. Alkuun selässä vähän jännitti kun muistin millaista oli viimeksi. Liikkui kuitenkin rentona.

Tehtävänä tultiin ravipuomilinjaa ja puomikasalla nostettiin laukka. Sitten linjalle tehtiin vielä voltti. Aluksi vähän hätäiltiin nostojen kanssa ja tuli oikea eli väärä. Kun tajusin rauhoittua niin laukka rupesi nousemaan kauniimmin ja myötäisenä. Kun puomikasan tilalle laitettiin ristikko niin tilanne helpottui. Ohjeita tuli että ei etukenotusta (tasaisella) ja voltilla elävämmät, rennommat tms. kädet ja kyynärkulma. Hypyt meni omasta mielestäni aika kivasti.

Ristikko nousi ja lopulta tultiin perään vielä lävistäjällä pysty. Vähän ehkä valuttiin pidemmiksi tehtävän edetessä ja vauhti vähän kiihtyi. Lopuksi sama homma toiseen suuntaan ja ristikostakin tuli pysty. Ekalla ei laukka vaihtunut. Yksi pudotus ja heti uusiksi. Omasta mielestäni tuli hyvin mutta open mielestä liian pitkänä. Kivasti lyheni istunnalla. Eikä pukitellut mitään. Sakkokierros meni sekin siististi. Loppua kohti rupesin vähän luottamaan ruunaan enkä enää pelännyt jippoja. Tosin niinhän se viimeksikin meni alun kivasti ja sai tuudittautumaan. Tänään ei mitään semmoisia tullut.

Loppuraveissa haaveilin että tulisi opelta viilaamista. Kommentti olikin vain että näyttää oikein hyvältä. Tahdikas, rento ja pyöreä se kyllä olikin. Vähän piti ratsastaa takasia yhä alle.

Ongelmia:
vähän pidentyi
joitain vääriä laukkoja
1 pudotus

Parannusta:
oli kivan helppoa
ei pukkeja
oli tosi tasainen
jos jatkaa tätä menoa niin tästä tulee tosi suosittu
tunnin jälkeen ei enää niin harmittanut etten saanut Lidaa

Videopätkiä tunnilta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora