sunnuntai 2. elokuuta 2015

Siirtymätreeniä

Jatkoin Jatsin jälkeen heti putkeen normihintaisen tuntini. Nyt vihdoin hevostoive meni läpi ja sain Niilon. Kivahan se on sillä mennä vielä kerran alle ennen 3 viikon päästä olevia koulukisoja. Siellä ohjelma on ihan uusi, tämän vuoden mallia. Muut kuskit laittoivat Niilon valmiiksi ja purkivat Jatsin.

Niiloa piti vähän herätellä alkuun eikä se kovin reipas ollut siltikään. Käynnissä tasainen mutta hiipivä, ravissa pyöreä mutta matala ja ponneton. Painoi vasemmalle ohjalle vaikka kuinka yritin päättää etten anna. Laukat meni yllättävän kivasti ja pyöreinä. Oikeassa kierroksessa perä tuli kuulemma sisään. Vasemmassakin tuntui siltä. Yritin suoristaa. Nyt istuminen laukassa onnistui paremmin vaikka vatkauduttiinkin siinä pidempi hetki. Ei kuitenkaan samanlaista ikuisuutta kuin viimeksi. Jalat rennoiksi ja kantapäät alas sanoi ope useampaan kertaan. Ihan alkutunnista ohje oli myös että hyvä vaan tehdä omatoimisia siirtymiä ettei olisi pohkeen takana. Ravista käyntiin, heti takaosan väistätys ulos ja raviin. Väisti helposti mutta raville siirtymät oli löysiä.

Tehtävää varten laitettiin kenttä puoliksi. Päädyttiin ponijoukossa tien puolelle. Oikea paikka meille, sillä vauhti ei edelleenkään huimannut päätä. Ei mentykään ympyrälle vaan tehtiin oma pikkukenttä. Pitkä sivu oli ison kentän poikki. Ensin tehtiin joka sivulle käynnistä 3 sekunnin pysähdys. Ihanan kuskeja säästelevä tehtävä sekä juuri sitä täsmähommaa mitä Nipan kanssa tarvittiin. Pysähtyi kättä vasten ja välillä nyki päätä. Sain kuitenkin myötäämään pysähdyksessä ja aika nopeasti opin ratsastamaan pysähdykseen pohkeilla niin että sain ruunan pysähtymään tasajaloin. Treeniä tarvitsisi ihan hirmuisesti lisää.

Sitten ravissa ja joka sivun keskelle 4 askeleen käyntipätkä. Tämäkin oli vaikeaa. Siirtymä käyntiin tuli kättä vasten. Käynnissä Niilo joko kiirehti ja pääsi helposti takaisin raviin tai jos laitoin sen odottamaan käynnissä niin ravisiirtymästä tuli löysä. Sain kuitenkin istuttua ravissa aika kivasti. Toki jalat halusivat yhä nousta. Kulmat ja muun Niilo suoritti tosi tasaisesti. Laukan jälkeen tehtiin tämä toiseenkin suuntaan.

Lopuksi vielä laukkakuvio. Kulmasta nosto ennen lyhyttä sivua, lyhyen sivun keskelle voltti, pitkä sivu laukkaa, kulmassa raviin ja lyhyelle sivulle voltti. Vielä toinen pitkä sivu ravissa ja uusiksi. Nostot olivat kumpaankin suuntaan löysiä. Raippaaminen sai ponin pikemminkin kiireiseksi kuin energiseksi. Voltit menivät omasta mielestäni yllättävän hyvin. Ope laittoi välillä tekemään sakkovoltin perään. Pitkällä sivulla poni yritti taas poikittaa ja minä yritin suoristaa. Lopputuloksena oli välillä kiemuraa. Ravisiirtymiin en keskittynyt tarpeeksi. Ravissa oli tasainen mutta hidas. Ravisivulla ratsastin sitten välillä omin lupineni muka keskiravia. Silti taidettiin olla meidän puoliskon hitain ratsukko. Mutta tosi hyvät tehtävät meille!

Open kommentti oli että ei missään nimessä ollut kamalaa. Huomaa vaan etten ole hirveästi mennyt Niilolla. Sanoi että kisoihin vaan ja kyllähän se (Helppo B FEI Lasten esiohjelma A) heittämällä menee läpi. Oltaisiin me ehkä parempaankin pystytty mutta kiva oli treenata näitä meille hankalia juttuja. Tänään poni ei ollut niin etumatalakaan kuin viimeksi. Toki yhä kaipasin harjaan ponnaria että olisin nähnyt turvan harjan takaa.

Niilo jatkoi hommia ja seuraavan tunnin kuski kehui miten kivalta meidän meno oli näyttänyt. Kiitos!

Ongelmia:
ponnettomuus
löysät laukannostot
kuskin nousevat jalat
siirtymät alaspäin
roikkui vasemmassa ohjassa niin pahasti että käsi tuli kipeäksi

Parannusta:
ei niin matala kuin viimeksi
ravissa tasainen
sain istuttua laukassa paremmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora