perjantai 14. elokuuta 2015

Kädet ylös!

Perjantain estekisoissa vähän latistuneita tiloja lähdin korjaamaan testitunnille Heponiittyyn nykyisten tallikavereiden vanavedessä. Soitin tallille n. 1,5 tuntia ennen tunnin alkua ja sain vikan paikan. 8 ratsukkoa tunnilla siis. Ratsuni oli parin vuoden takaa tuttu Di ja tamma oli jo edellisellä tunnilla. Nyt pääsin vihdoin testaamaan uutta kenttää. Keli oli aurinkoinen parikymmentä.

Tunti keskityttiin tuntumaan ja myötäämiseen. Asetettiin sisään ja myödättiin ulkoa. Kahdella pääty-ympyrällä vapaasti suuntaa vaihtaen kaikissa askellajeissa ihan koko tunti. Ohjeet oli että askellajin sisällä lisää potkua tulee nopeilla pohkeilla. Seuraavaan askellajiin pääsee vähän pidempään puristamalla.

Sain tamman hitaaksi. Piti istua paremmin takataskuille. Käsiä piti nostaa ylös ja vielä ylemmäs. Ja heti jos herpaannuin niin niistä tuli taas sanomista. Mutta nyt ei kelvannut normaalit kannetut kädet vaan niitä piti ajatella eteen ja ylös. Enkä sitten tietenkään osannut pitää käsiä siinä asennossa rentoina ja mukautuvina. Vasta lopputunnista sain open täsmäohjeilla tamman liikkeelle. Istuinkin kuulemma sitten paremmin. Omasta mielestäni tuntui että kaatui vähän sisäpohjetta vasten. Ulkopohkeella olisi pitänyt ratsastaa ulko-ohjalle. Ei tullut hyvää. Semivänkäsi vastaan koko tunnin. Kun myötäsin ulkoa niin kaaduttiin sisään. Jotain en tässä osannut tehdä oikein.

Ihan lopuksi Di oli ehkä ihan hitusen parempi. Sitten päädyttiin vielä paikallislehteen. Tosin omaa naamaa ei siellä julkaistu. Gallupiin ei ollut tänään oikea päivä vastata kun pinkit hattaralasit olivat hukassa.

Ongelmia:
kädet
selkä liian notkolla
ratsu ei rentoutunut

Parannusta:
selän notko vähän tasottui
täsmäohjeilla ratsun kaasu löytyi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora