tiistai 11. elokuuta 2015

Tuplaväistöpäivä Pönällä

Tiistaina skippasin sisäliikunnat kelin takia ja lähdin tallille nauttimaan lähes hellelukemista. Koska tilaa oli niin kaksi tuntia putkeen. Kummallekin oli merkattu Pönä. Ratsukoita kummallakin oli 4. Hyvin poikkeuksellisesti tamma hörisi kun menin hakemaan sitä tarhasta.

Ekalla tunnilla aloitettiin tekemällä käynnistä pysähdyksiä. Tuli meille tosi tarpeeseen! Sitten jatkettiin ravissa väistämällä takaosaa pääty-ympyröillä ulos. Oli muuten hankalaa. Alkuun meno oli muutenkin taas löysää ja kankeaa. Ei kuitenkaan ihan niin pahasti kuin eilen. Oikealle asettaminen oli tuskaa ja oikean kierroksen kulmat rumia.

Tehtiin myös ravivoltteja pitkien sivujen alkuun ja laukannostoja pitkille sivuille. Oikean sijasta tuli vasenta laukkaa. Sitten ope korjasi istuntani suoremmaksi (jee!) ja sen jälkeen nousi myös oikea laukka. Tosin toiseenkin kierrokseen tuli alkuun väärä. Siirtymistä tuli jopa lähes kehuja. Välillä poni etenikin. Laukat nousi kelvosti, suht pienillä avuilla, nopeasti ja vain vähän löysästi.

Saatettiin tehdä jotain muutakin, en muista.

Jatkettiin toinen tunti putkeen. Aluksi Pönää ei napannut enää yhtään ja lakkasi kuuntelemasta pidätteitä. Käynnissä vyöryi. Tultiin lähes koko tunti käyntiväistöjä pituushalkaisijalta uralle. Oikean pohkeen väistäminen oli hankalampaa. Vyöryi löysästi lapa edellä enkä meinannut huomata hyviä hetkiä. Toiseen suuntaan väisti helpommin mutta tunsin itse olevani mutkalla enkä tuntenut missä takaosa meni.

Lopuksi laukattiin kumpaankin suuntaan. Oikeassa oli hankaluuksia asettaa ja kummassakin kierroksessa painui pikkuhiljaa matalammaksi vaikka aloitti ihan asiallisesti. Laukka ei meinannut pysyä käskemättä yllä. Ope armahti meidät vähän muita aiemmin käyntiin.

Eipä tämä itselle erityisen rankkaa ollut. Vatsalihaksissa vähän tuntui.

Ongelmia:
asetus oikealle
takasten astuminen alle ja ristiin
vino kuski

Parannusta:
vähemmän löysä ja kankea kuin eilen
lopputunnista sain ratsastettua kulmia kumpaankin kierrokseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora