lauantai 22. elokuuta 2015

Tuntipuksuttimella ruusuke kovatasoisissa 1-tason koulukisoissa

Lauantaina oli kentsujen 1-tason koulukisat. Kisaajia oli julmasti, joten kisat alkoivat jo iltapäivästä. Oma lähtövuoro oli kakkosluokan loppupäässä eli vasta kasin alla illalla. Ratsuksi tietysti taas turboponi Niilo. Teki päivällä ainakin yhden tunnin alle.

©Ilpo


Kisoihin mennessä aikaa oli ensin roimasti. Sitten taas unohduin katselemaan muiden suorituksia ja juttelemaan ennen kuin poni oli valmis. Satulahuovan vaihto ja harjaan kampaus. Kun mentiin maneesiin niin meitä edeltävä ratsukko lähti jo valmistautumaan pihalle. Mutta ei me oikeasti niin myöhässä oltu.

©Ilpo

Maneesiverkka jäi kuitenkin aika ripeäksi. Vaan eipä siinä ihmeitä tarvinnut tehdä. Poni oli avuilla, kuuliainen, pyöreä ja eteni. Käynnissä vähän väistätin takaosaa, ravissa keventelin muutaman voltin ja vähän kaaria. Laukassa tehtiin 15 metrin volttiyritelmiä. Siinä vähän jäykisteli. Mutta laukat nousi ja rullasi. Kulki jopa suht suorana. Eipä siinä ihmeitä, lähdettiin pihalle.

©Ilpo

Niilo ei juuri kummastellut pihan lisäliikennettä. Tai minä en ainakaan välittänyt. Kentälläkin oli ihan lunki. Olin kerrankin varustautunut kisatakkia myöten virallisesti mutta pihallakin oli liian kuuma pitää takkia. Tehtiin siirtymiä, taivuttelin ja ratsastin kulmia. Ei mitään kovin ihmeellistä. Seurasin edellisen ratsukon suorituksen ja rata tuntui olevan mielessä. Ohjelmana siis FEI lasten esiohjelma A 2015 eli ensimmäistä kertaa menin tätä.

Kuskin asento näyttää harvinaisen urpolta. Liekö jopa alkuverkan kevennyskuva?
©Ilpo

Aidoissa Niilo oli yhä rauhallinen. Rata oli rakennettu salmiakiksi, joten kirjaimet eivät olleet linjassa. Aiheutti vähän hankaluuksia paikkojen löytämiseen. Mutta kuten tuomari sanoi niin sama kaikille. Tehtiin siisti ja tasainen suoritus. Ainoa stiplu oli Niilon kakkaus kesken ekan laukkapätkän. Sinne tuli ravia joukkoon. Muistin kuitenkin hymyillä niin tuomari ei huomannut nousevia jalkojani ja vinoa istuntaani. Ravipätkästäkin rankaisi antamalla 5,5. Huonoimmat numerot oli tuota 5,5, joista toinen tuli jälkimmäisestä laukasta raville siirtymästä. Parhaat oli seiskoja nelikaarisesta ja alkutervehdyksen jälkeisestä ravista.

©Ilpo
©Ilpo

Alakerta oli muuten 6,5 paitsi lennokkuudesta oli 6. "Erittäin tasapainoinen suoritus. Pyri säilyttämään liikkeen aktiivisuus kaarteissa ja pehmeyttä taivutuksiin." Prosentteja tällä suorituksella saatiin 62,692 eli reippaasti yli haaveilemani 60 prosentin. Rupesin sitten haaveilemaan ruusukkeestakin. Tässä vaiheessa oltiin kolmansina, 18 ratsukon luokassa 5 palkitaan ja oma lähtövuoro oli 12. Kaksi ratsukkoa meni vielä ohi ja lopulta oltiin viimeisiä sijottuneita. Voittaja sai 68 % mutta tokasta viidenteen kaikilla oli vain 0,5 pisteen erot. Kuudennella sitten useampi piste vähemmän. Eli selvästi oltiin kärkikahinoissa. Pienellä viilaamisella olisi ruusukkeen väriäkin saanut kirkastettua.

Onko se kissa vai poni?
©Ilpo

Mutta olen tähän oikein tyytyväinen. Poni oli aktiivinen ja harjoituksen puute ei painanut.

Palkintojenjaossa. 

Kuski piti rajata tästä kuvasta pois.

Loput kuvat otti ehkä Ella.

Videon taisi kuvata Elina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora