tiistai 25. elokuuta 2015

Ilman jalustimia rennommin

Tiistaina oli lähes hellepäivä, joten päädyin taas ulkoliikunnan pariin. Koulua ja ratsuksi parin viikon takaa tuttu Asteriks. Ruuna oli päiväunilla tarhassa pitkin pituuttaan eikä pitänyt kiirettä nousemisen kanssa.

Tunnilla ei tehty mitään kovin ihmeellistä. Ratsukoita taisi olla jotain 4 ja 6 väliltä. Taas oli sellainen olo että istuin vinossa mutta tänään ratsu kulki paremmin suoraan. Nyt vaadin vähän enemmän ja ratsastin rohkeammin. Kuulemma olin taas lantiosta jäykän näköinen.

Taas taidettiin tehdä samaa siirtymätehtävää kuin viimeksi eilen Bondilla. Pysähdyksissä myödättiin ensin tuntuma kokonaan pois. Sitten otettiin tuntuma takaisin ja ratsastettiin pohkeella eteen kohti tuntumaa. Ratsun olisi pitänyt lyhentyä. Ei tainnut. Ravissakin tehtiin siirtymiä.

Laukkaan päästiin huomattavasti helpommin kuin Bondin kanssa. Vaan nostoiksi en näitä silti sanoisi. Vasen taisi tulla joka kerta myötäisenä. Oikean sijasta tuli pari kertaa kiitoravia ja vasenta laukkaa. Kulmassa nostaminen tehtävänannon mukaan oli helpointa. Laukassa meni aika lujaa. Ope ohjeisti tekemään puolipidätteitä mutta ei juuri rauhoittanut menoa. Ekan laukkapätkän jälkeen tuli kommentti olla ylävartalolla rauhallisemmin. Jatkossa jotenkin sitten kai osasin vähän rauhoittaa istuntaa. Mutta päätä ruuna ei tänään viskellyt. Käännyttiinkin laukkaympyröille kumpaankin kierrokseen. Laukasta raville siirtymät oli kyllä aikamoista vauhtivyöryntää.

Ravista aika iso osa mentiin harjoitusistunnassa. Jotenkin oli parempi ote hevoseen. Loppuraveissa käskettiin jalustimet ylös. Ope kehui että meno parani huomattavasti. Karua. Mutta niin vain jalkani häiriintyvät jalustimista.

Ongelmia:
jalat jännittyivät ylös
en osannut lyhentää laukkaa
vähän kiiruhti välillä

Parannusta:
päädyttiin laukkaan missä pitikin
ilman jalustimia meni paljon paremmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora