maanantai 8. kesäkuuta 2015

Uuden mustan kyydissä

Olin jo autuaasti unohtanut että tokaisin ehkä edellisellä viikolla ääneen että olisi kiva testata muutkin uudet hepat ennen kuin ne myydään. Tänään koulutunnille sain sitten Sintin. Iso ja musta. Arvelen että vähän päälle 170 cm. Aika muhku. Ruuna, jonka ravia on sanottu hankalaksi istua.

Tallissa oli tosi mukava. Ratsukoita tunnilla oli vain 3 ja nautittiin n. +17°C auringonpaisteesta. Rankkasateet tulivat kuuroina jo päivällä. Kenttä oli ehtinyt kuivua.

Alkuverkassa ruuna tuntui pitkältä. Ope komensi raviin lisää vauhtia. Sitä löytyi komentamalla. Otettiin laukatkin aika alkutunnista ja laukka oli aika makea. Tosin tässä tutustumisen vaiheessa ei mitään ihmeellistä tehty. Alkutunnista tehtiin muutamia ohjattuja siirtymiä.

Päivän tehtävänä oli raviväistöt. Yhä oli ratsu vähän pois hanskasta, joten ei meidän väistöistä juuri mitään tullut. Harjoitusravissa saatoin kuitenkin istua. Mutta koska tuossa ei ollut yhtään mitään järkeä niin saatiin tulla väistöt käynnissä. Alun haparoinnista parannettiin ihan hyvin. Oikealle väistäessä sai olla olo, että takaosa johtaa. Vasemmalle väistäessä piti pitää suorempana ja keskittyä etenemiseen ja ulkoa pidättämiseen. Ruuna oli niin pitkä ettei selkään juuri välittynyt tunnetta missä takaosa viipottaa. Mutta ohjeeksi pelkkä pidätä ulkoa ja käytä pohkeita ei auttanut niin paljoa kuin tieto siitä että mitä ratsu puuhaa. "Takaosa jää ja ratsu on banaanina" ohjeisti paljon parempiin korjauksiin.

Loppuraveissa päästiin ravia jo ihan kohtuullisen näköisenä pakettina. Alas siirtymiin ope kaipasi yhä enemmän vatsalihaksia. En ihastunut Sinttiin muttei se missään tapauksessa ollut kamala.

Ongelmia:
hienosäätö
kuski ei tiennyt missä takapää menee

Parannusta:
ote rupesi löytymään niin hevoseen kuin väistöihinkin
ihana keli ratsastaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora