maanantai 29. kesäkuuta 2015

Taffin taivuttelua

Einolan leirin eka tunti mentiin koulua. Ratsutoiveeni oli tamma ja sain Tuomikoskelta tulleen Taffin, joka mielessäni kääntyi Tiffanyksi. Hoitaessa superkiltti. Hyvin tumma ruunikko, n. 158 cm.

Keli helli ja topissa tarkeni hyvin. Tunti oli vähän tutustelua. Alkuverkat saatiin mennä käynnissä ja ravissa itsenäisesti. Tajusin jo siinä tehdä siirtymiä ja taivutella. Hepo oli aikamoinen rautakanki. Alkuun käytiin keskustelemassa open kanssa vähän taustoistamme.

Tunnilla tehtiin ympyröitä ja suoraan ratsastusta. Taffi liikkui itsestään kivasti eteen mutta kaatui kulmissa sisään. Suoraan päästiin yllättävänkin hyvin. Tosin en tiedä missä perä liirasi.

Suurin haaste oli saada tamma taipumaan. Ravissa yritin ja yritin muttei tullut kovin hyvää. Volttailin omin lupineni muttei oikein auttanut. Laukassa lopulta pyöristyi. Mutta aikamoinen työvoitto. Ravissa istuttiin puoli ympyrää alas ja vähän koottiin, puoli ympyrää kevennettiin eteen. Hyvin lähti sekä eteen että tuli takaisin.

Lopputunnista vauhtia meinasi olla vähän liikaakin ja lähti vähän juoksemaan. Pyöristyi lopuksi kuitenkin. Jee! Mutta olihan siinä tekemistäkin. Tunnin jälkeen hevonen oli hikisempi kuin minä, jihuu! Kiva tamma, tykkäsin. Loppukommenteissa saatiin n. 9 positiivista kommenttia ja parannettavaa oli siinä että jalat nousee kun käytän pohkeita. Vähän liikaa kantapäätä, koko jalka pitäisi saada kiinni kylkeen. Käsistä ei tullut henkilökohtaisesti sanomista.

Ongelmia:
taivuttaminen

Parannusta:
lopuksi tuli hyvä
päästiin hyvin suoraan

Pari ravipätkää puolesta välistä tuntia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora