perjantai 5. kesäkuuta 2015

Esteratsu hyvänä koulutreenissä

Perjantaina ehdin pienryhmäkoulutunnille. Olin mielissäni että sain koulutunnille Merin. Meille tekee erittäin hyvää nämä meidän vuotuiset koulutuntimme pelkkien estekisojen lisäksi. Hoitaessa oli oikein kiva. Mentiin pihalle, samalla oma Oulun ulkokauden korkkaus. Oli sen verran lämmintä että t-paidalla tarkeni hyvin. Ehkä +14°C ja tuulista mutta aurinko lämmitti. Ratsukoita tunnilla oli 5.

Alkuverkassa oli open lupa tehdä juuri sitä mitä vaatii että saa ratsun hyväksi. Meidän piti vähän himmata menoa sekä käynnissä että ravissa. Käynnissä Meri tuli yllättävän helposti kuulolle ja pyöreäksi. Ravissa tuppasi jyräilemään. Tein sitten pysähdyksiä ja peruutuksia ja otin käyntiin kun tarvi. Hyvin pitkälle olin open kanssa samoilla linjoilla tarvittavien toimenpiteiden kanssa. Niin myös ravistakin tuli pikkuhiljaa kevyempää ja pyöreämpää.

Tehtävänä mentiin ympyröillä takaosan väistätystä hetkittäin. Käynnissä sangen kiva. Ravissa vasen kierros oli paljon helpompi ja yllättävän hyvä. Alkuun vähän taisteli vastaan mutta sitten tasottui hölköttämään tasaisesti. Oikeassa ei kulkenut ihan pyöreänä. Laukka ihmetytti eniten. En ole koskaan nähnyt Merin laukkaavan pyöreänä. Nyt istuin itse kyydissä kun tämä ihme tapahtui! Laukassa ei jyrännyt yhtään vaan eteni kevyenä, pyöreänä ja kuulolla! Vähän kulmikkaalta tuntui ja oikeassa kierroksessa muoto oli avoimempi. Vaan ei vyörynyt eikä kiihdytellyt!

Loppuraveissa yhä vasen kierros oli helpompi. Muutama tällainen tunti lisää niin rupean haaveilemaan koulukisoista Merin kanssa ihan tosissani. Ja kun tamma oli kaikin puolin symppis niin kohta rupean ihastumaan Meriinkin kunnolla. Siihen kun tarvitsee myös toimivan kouluratsastusyhteistyön.

Ongelmia:
oikea kierros oli vaikeampi
hitusen tuntui pään paino käsissä tunnin jälkeen kaikesta huolimatta

Parannusta:
eka kerta kun näin Merin laukkaavan pyöreänä!
oli jopa yllättävän kevyt edestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora