torstai 25. kesäkuuta 2015

Liikuttamassa Lidaa

Torstaina kävin iltapäivällä sovitusti keventelemässä Lidalla eteen alas. Tamma löytyi tarhasta ja kauempana olevat kaverit selvästi aiheuttivat stressiä. Matkaan mentiin koulusatulalla, kentällä oli meidän lisäksi toinen ratsukko. Kelinä pilvinen +13°C. Kenttä huomattavasti eilistä parempi mutta yhä paikoin märkä/kostea.

Alkukäynneissä tamma oli yhä vähän levoton. Tuntumalla oli käynnissä heti alkuun aika hyvä. Pyöristyi, kuunteli ja asettui kumpaankin suuntaan. Ravissa meno oli pidempää ja etupainoisempaa. Hetkittäin parempaa. Pyörittelin ympyröitä ja tein vähän temponvaihteluita. Laukkaakin vähän kumpaankin suuntaan. Välissä vähän käyntiä että menoon tuli enemmän ponnua taakse. Alaspäin siirtymät vähän valuivat.

Sitten pyörittelin ravissa lisää. Ei edelleenkään ihan tasainen, joten vähän siirtymiä. Pysäytyksiä (ja pyyntö myödätä), peruutuksia (yhden askeleen jälkeen turpa nousi ja jännittyi) ja lopuksi pysähdyksistä ja käynnistä jokunen laukannosto ja takaisin seis. Näillä ravi parani.

Lopuksi suht keveää ravia ympyrällä kumpaankin suuntaan sekä käynnissä voltteja kumpaankin suuntaan taivutellen. Ratsastuksen jälkeen tamma takaisin laitumelle. Nyt oli vissiin tullut vietettyä siellä jo tarpeeksi aikaa, sillä ei heti kirmannutkaan kavereiden luo vaan seisoi hetken seuranani eikä syömäänkään ollut kiire.

Ongelmia:
aikataulu venähti lähtiessä ja ratsastus jäi 38 minuuttiin
Lida vähän tuijottelevalla tuulella
huusi aika paljon kavereille
ilman satulaa meno jäi yhä testaamatta

Parannusta:
tasottui kaikissa askellajeissa
ei ottanut hepuleita vaikka jäätiin yksin kentälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora