maanantai 8. kesäkuuta 2015

Harmaa hyydyke

Maanantain estetunnille sain Penan. Olin jo etukäteen vähän tappiomielialalla kun näin että ruuna oli juossut yhden tunnin alle. Kentälle tullessa ainakin oli virtaa kirmailla pitkin pihoja. Ratsailla oli odotetusti rauhallisempi.

Ratsukoita oli tänään 5. Alkuverkat meni aika mukavasti. Poni kulki ainakin sinnepäin oikeinpäin ja meni pyynnöstä eteen. Kumpaankin kierrokseen päivän eka hyppy oli kamala roikaisu ratsun jättäessä viimeisen askeleen välistä. Ihan hyvin olisi mahtunut eikä siltikään oltaisi oltu lähellä. Onneksi siitä vähän paikat parani. Seuraavaksi vaikeinta oli säilyttää hyvä laukka. Yritin ratsastaa säästeliäästi mutta meidän meno rupesi hyytymään jo alkutunnista.

Tänään esteet ei olleet kovin korkeita. Ainakaan meille. Alkuhyppyjen jälkeen tultiin kertaalleen 4 esteen rata ja toisella kierroksella perään tuli vielä 2 hyppyä. En jaksanut komentaa vauhtia niin paljon kuin olisi pitänyt ja meni vähän rämpimiseksi. Osa otettiin alas. Mutta Pena kuitenkin meni läpi jos ei yli eikä arponut erikoisempiakaan esteitä. Kukkalaatikko ja tynnyrit meni löysästi ähkäisten nekin. Vähän vietti hypyissä vasempaan reunaan ja ehkä yhä vinossa oleva painoni aiheutti hyvin monesti ristilaukan esteen jälkeen.

Lopuksi saatiin vielä kahden esteen sakkokierros. Tiesin että nyt vedellään viimeisiä ja laitoin ponin liikkeelle. Ihan huomaamattomilla avuilla se ei onnistunut enkä olisi jaksanut moista pitkään. Ope kuitenkin kehui että nyt se liikkui. Minä vastasin että ei liikkunut.

Lopuksi muut hyppi vielä okseria, jota nostettiin reiluun metriin. Meille riitti. Katkerana huutelin että saanko tallista uuden hevosen. Ope lupasi että ens kerralla saan mennä jollain muulla. Loppuraveissakin Penaa sai komentaa ihan roimasti eteen.

Loppukäynnit käytiin maastossa. Pena yritti evästää ja estin parhaani mukaan. Tallin pihalla sekä karsinassa yritti hyöriä oman mielensä mukaan. Vielä tarhaan viedessä onnistui vähän vetelemään minua mukanaan pitkin pihaa. Hyvin ravasin mukana. Poni olisi käytöskoulun tarpeessa.

Viikon aikana tallille oli syntynyt myös pieni suokkitammavarsa. Oikein lutuinen rautias.

Ongelmia:
auktoriteetti maassa
hyytyneisyys
muutamat pudotukset
ekat kaukaa roikaisut

Parannusta:
ei kieltoja
ei tuijotellut

Pidemmät hyppykierrokset:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora