maanantai 22. kesäkuuta 2015

Istuntaa, jumppaa ja kääntämistä, estekurssin päivä 1/3

Sain Uotilan estekurssille haaveilemani Lidan. Meitä oli vain 4 ratsukkoa, opena Else. Kolme päivää, 1,5 tuntia kerrallaan, 170 e.

Lida oli lomaillut torstain hyppytunnista asti. Jalustimien säädöt olivat siis omilta jäljiltäni. Eipä vapaapäivät muualla tuntuneet kuin ehkä hieman tavallista kankeampana ja löysempänä menona. Alkuun verkattiin itsenäisesti kummassakin suunnassa kaikki askellajit nopsaa. Pieni teoriaosuus piti sisällään mun kevyeen istuntaani varpaita enemmän sivulle(!), takapuolta lähemmäs satulaa ja taaemmas sekä selkää enemmän notkolle.

Sitten tultiin ohjatusti ensin ravissa, sitten laukassa, puomeja ja kevyen istunnan harjoituksia. Keventämistä 2 ylös, 1 alas, kevyt istunta puomeilla ja toinen käsi kypärään/selän taa, keventämistä istumatta satulaan ja yhdellä sivulla kevyt istunta matalaksi, ylhäällä käyden ja taas matalaksi. Laukassa tultiin kevyessä- ja esteistunnassa puomeja ja kavaletteja. Innarivälin puomit oli meille kolistelua. Toiselle linjalle Lida pudotti kertaalleen raviin juuri ennen tehtävää, tie pullahti ulos ja sen jälkeen olin open erityissyynissä tarkkojen teiden kanssa. Osasin tehdä 2 laukan väleihin pidätteitä loppua kohti kun kävi ahtaaksi.

Tämän jälkeen tultiin lyhyen laukan suoristustehtävää kapealla esteellä. Useampi kierros meni että laukan sai energiseksi ja lyhyeksi. Lida oli pikemminkin ensin jännäkierroksilla ja sitten uuvahti. Laukka lyheni vähän turhankin hyvin. Joitain pudotuksia ja vääriä laukkoja. Loppua kohti parani.

Sitten tultiin innarijumppaa. Hyvin suorana sisään, hevoselle rauha selviytyä tehtävästä ja linjalla esteiden jälkeen seis. Lida piti vielä enemmän jättää edestä oman onnensa nojaan. Hyvin tamma tsemppasi, jätti turhan kiirehtimisen ja rupesi hyppäämään kunnon tekniikalla. Rupesi olemaan jo tekemistä pysyä hypyissä mukana. Siihen kun lisättiin perään vielä käännös kapealle niin aika tiukkaa teki. Sakkokierros vähän paransi. Estekorkeus max n. 70 cm.

Toisesta suunnasta tultiin ristikkojumppaa 2 laukan väleillä. Sinnekin loppuun 90° käännös kapealle. Ekalla kerralla jäin kapealle liikaa edestä kiinni. Yhä vaan olisi pitänyt saada tamma infottua aikaisemmin käännöksestä. Mutta Lida hoiti hommansa eikä kolisteltu ristikoilla. Puomit n. 140 cm korkeudella päistä mutta keskeltä vähän väljästi eli max 70 cm.

Tänään pudoteltiin aika maltillisesti. Jotain toki kolisteltiin alas, lähinnä kapeaa, mutta meille aika vähäisissä määrin. Tämä oli hyödyllistä ja kivaa!

Tunnin jälkeen Lida käyttäytyi kivan asiallisesti. Peruutti pyynnöstä, nosti kaviot nätisti ja taluttui tosi nätisti laitumelle. Rupean tykkäämään siitä. Tosin toinen etukenkä on taas kadonnut johonkin.

Ongelmia:
tarkat tiet
kääntäminen
kuski unohti katsoa tiiviisti minne on menossa

Parannusta:
Lida hyppäsi hyvin
pudoteltiin aika vähän
tolkku tamma käsitellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora