perjantai 26. kesäkuuta 2015

Pikkuponiruunan kyydissä

Perjantaina menin tunnin jälkeen vielä itsenäisen. Kun kysyttiin ratsutoivetta ja näin pikkuiset tunnilla niin kysyin että olisinko kuinka kohtuuttoman liian iso vaikka Ressun kyytiin. Omistajan puolesta painoni oli ok, joten pääsin vihdoin testaamaan Ressun. Tytöt laittoivat ponin kuntoon ja Pönän pois. Luksusta.

©Tiina

©Krista
Kentällä oli alkuun toinen ratsukko, lopputunti oltiin keskenämme. Ohjeistus oli että herkkä istunnalle ja kädelle. Alkuun opeteltiinkin käynnissä toistemme ohjausnappuloita. Aloitin vähän varovaisesti kun pelkäsin ponin luhistuvan työtaakkansa alle mutta lopulta ratsastin kuten isompiakin. Edestä oli vähän levoton mutta loppua kohti menomme tasoittui. Ravissa oli kivasti säätövaraa ja ohjaus toimi hyvin. Alaspäin siirtymät oli vähän etupainoisia ja lopputunnin keskityin saamaan painoa enemmän taakse. Peruutuksissa jännittyi ja liikkui nahkeasti taakse.


©Krista

©Krista
©Krista

Laukka oli reipasta ja ihan isomman ratsun menoa. Mutta siinä jolkotteli vähän turhan pitkänä. Vaikka ripeästi laukasta pysähtyikin, oli siirtymät yhä etupainoisia. Laukan parantamiseen tarvitsisi useamman tutustumiskerran.

©Krista
©Tiina
Tunnin jälkeen poni esitteli sitten ponivinkeensä. Vähän valui milloin minnekin ja karkasi karsinan oven raosta käytävälle vaikka yritin kuinka estellä.

©Krista


Ongelmia:
meni aika pitkään ennen kuin rupesi tasoittumaan
käsittelykäytös ei ihan priimaa

Parannusta:
ohjautui hyvin
kiva laukka
mukava treenikaveri
©Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora