tiistai 30. kesäkuuta 2015

Säätelyä ja sinkoilua

Toisen leiripäivän eka tunti oli esteitä. Ope oli sama aamuope kuin eilenkin. Esteitä kasattiin nyt kentälle useampia. Kavaletti ja pysty kolmikaarisen keskisuoristuksiin, pysty ja okseri 5 laukan linjalle sekä vesimatto ja okseri 5 laukan kaarevalle linjalle ja yksittäinen muuripysty. Keli oli aurinkoinen +20°C+, samat 6 ratsastajaa kuin yleensä.



Rosa on n. 165 cm korkea tähtipäinen ruunikkotamma. Kaikin puolin muistutti kovasti Rusinaa. Tosin tämäkin lähes apaattinen hoitaa. Täysin kiltti. Sen verran herkkis ettei ratsailla voi juoda ja saattaa säikkyä kuskin äkkinäisistä liikkeistä. Jo alkuverkassa aloitin temponsäätelyllä askellajin sisällä. Käynnissä ja ravissa. Ihan ok.

Alkutunnin puomitehtävällä.

Ohjattu alkuverkka sisälsi 15 metrin puomilinjan, jossa tehtiin temponmuutoksia ensin ravissa, sitten laukassa. Ravissa väliin irtosi 7 - n. 12-13 askelta. Laukassa kolmesta viiteen. Neljäkin oli aluksi hankala. Ei ollut oikein otetta tähän puuhaan ja kolisi luvattoman paljon. Saatiin aika monta yritystä ennen kuin tuli hyvä. Kun yritin saada viittä, ajattelin seitsemää.





Ekalla hyppykierroksella tultiin kolmikaarinen pienillä hakien vaihdot. Taisi vaihtaakin mutta meinasi myös kiihtyä. Kahdesti.

Välillä piti jarrutella vähän enemmän esteiden välissä. 

Joskus loikattiin vähän kauempaa.

Tunnilla tultiin suoria ja kaarevia linjoja, neljällä ja viidellä laukalla. Ainakin kerran tuli neljä vaikka piti tulla 5. Rosa rupesi kiihtymään ja välillä yritti sinkoilla jopa ennen esteitä. Itse esteet ei kuitenkaan olleet ongelma. Askeleet sain laskettua mutta myötälaukkoihin ei enää riittänyt keskittyminen. Kertaalleen piti pysäyttää välille että tuli vähän hallintaa. Mutta esteistä selvittiin ja oli hauskaa. Yleisökin eli hienosti mukana! Eikä tuijotellut yhtään vesimattoa tai muuria. Estekorkeus max 70 cm.

Tykkään noista hiekkajäljistä meidän takana.

Open jälkikommentit oli että tasapainoni on hyvä ja jalat pysyvät hyvin aloillaan. Kehityskohde oli että pitäisi saada säädeltyä vauhtia paremmin ja nopeammin askellajin sisällä. Meidän spurttilähtöihin viitaten siis. Mutta tosi kiva tunti tämäkin!



Ongelmia:
kiihdyttely
säätely
videolta näyttää siltä että olen liikaa suussa kiinni

Parannusta:
oli hirveän hauskaa
päästiin välejä sekä neljällä että viidellä

Videokooste meidän menosta, tykkään erityisesti noista aplodeista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora