lauantai 27. kesäkuuta 2015

Kevätkauden päättäjäispäivänä armaa harmaa

Lauantaina oli viimeinen tallipäiväni Mallulla ennen 4 viikon kesälomataukoa. Sovittiin että tulen itsenäisesti ja ratsu(t) sain valita itse. Ei ollut suuria himoja kenenkään tietyn kyytiin ja lopulta päädyin arpomaan Wanesa/Roze/Sokeri. Vastaus oli että ok. Totesin että taidan jaksaa vain kaksi. Ehtipä yli mennä rivakka kuurosadekin vaikkei pitänyt sataa. Lämmintä oli silti +16°C.

Tallilla olikin paljon porukkaa ja ennen ratsastusta jäin ensin pariksi tunniksi suustani kiinni. Menin sitten kysymään ratsusuosituksia omistajan tyttäreltäkin kun yhä velloin päättämättömyydessä. Ehdotus tuli ihan puskista. Tahtoisinko mennä Harmonialla. No totta pirussa tahdoin! Edellisestä kerrasta oli ihan liian pitkä aika (huhtikuun alussa).



Tamma tuli mieluusti tarhasta ja harjatessakin oli asiallisesti. Satulalle irvisti ja komentamisestani näytti hampaitaan. Tämän suurempaa konfliktia ei kuitenkaan tullut.

Edelliskertaan verrattuna tamma oli vähän paremmassa lihassa sekä suorempi. Toki meilläkin meni oma aikamme saada kuskikohtaiset säädöt tehtyä. Ressun jälkeen tuntui tosi isolta. Alkuun käyntiä. Ulko-ohja tuelle ja sisätakasta alle. Väistätin vähän perää. Yhä jäi helpommin vasempaan kiinni muttei ollut erityisen paha ja muistin ravistaa irti. Taipui kumpaankin suuntaan alusta asti aika ok. Käyntityö tuli tehtyä niin hyvin että ravissa eteni muttei juossut alta ja oli suht tasainen. Melko pian pyöristyikin hyväksi.

Kovin ihmeellisiä ei tehty. Ympyröitä ja siirtymiä. Laukatkin parani lopuksi pääosin pyöreiksi. Vasen helpommin kuin oikea.

Lopuksi otettiin vielä pikaiset talutustreenit. Ensin piti vähän palautella mieleen mutta yhä lähti innokkaasti raviin. Tykkään niin tästä! Moni asia Hoon kanssa on ihanan helppoa.

Ongelmia:
satulalle irvistely
perä karkaa yhä vasemmalle
jännittyi kentän takakulmassa

Parannusta:
oli suorempi ja päästiin myös suorempaan
kivan tasainen
ohjautui ihanan helposti, myös pitkin ohjin
hetkittäin 3 pyöreää askellajia
talutustreenit oli kivoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora