lauantai 13. kesäkuuta 2015

Ruusukeputki poikki

Lauantaina käytiin Merin kanssa hyppäämässä Kentsujen kisoissa 80 cm. Olisin halunnut mennä kotikisoissa 90 cm muttei päästetty liian vähäisen treenin takia. Seitsemäänkymppiin en jaksanut lähteä kun startille tuli kuitenkin 32 e hintaa. Olin Merin ainoa kisakuski. Jos joku olisi sanonut viikko sitten että hyppään aurinkoisessa kelissä t-paidalla niin en olisi uskonut.

©Ilpo

Hoitaessa tamma oli erityisen symppis. Rapsuteltiin toisiamme. Muutenkin oli rennolla tuulella, ehkä liiankin. Ensin käytiin lähes tyhjässä maneesissa kävelemässä, oli ihan rauhassa. Väliin rataan tutustuminen. Hassusti vain 3 estettä kakkosvaiheessa. Suunnittelin tiukat tiet. Aika paljon oksereita. Esteet taisi olla pienen oloisia kun en kiinnittänyt niihin mitään huomiota. Perus puomiesteitä kaikki. Ratsukoita luokassa oli lopulta 12, ilmottautuneita oli 17.

80 cm, arv. 367.1.

Kun mentiin takaisin verkkaan niin siellä oli aikamoinen härdelli. Meri otti vähän kipinää. Alkuun ravasi tosi kevyenä ja pyöreänä kunnes muisti olevansa Meri ja kadotin tuntuman. Oli tänään jotenkin poikkeuksellisen vyöryvän oloinen. Tehtiin muutama peruutuskin.

Verkkahyppyjen kanssa en pitänyt tavallista säästeliästä linjaani koska tämä oli tamman päivän ainoa suoritus eikä ratakaan ollut kuin 11 estettä (13 hyppyä). Verkassa unohdin ratsastaa esteiden jälkeen ja valuttiin väärässä laukassa milloin minnekin. Tulikohan meille n. 7 - 9 verkkahyppyä. Ristikko pari kertaa, pysty ehkä kahdesti, okseri kerran. Suunnanvaihto, pysty pari kertaa ja okseri kerran pari. Kertaalleen Meri yllätti ja roikaisi pystylle kaukaa. Odotin pikkuaskelta ja jäin jälkeen.Vetäisin raukkaa suusta ja kehuin kovasti. Kaasu toimi, jarru vähän heikommin, kääntyi ihan ok.

Lopulta verkan kanssa tuli tosi kiire. Olisin hyvin voinut jättää vikat hypyt ottamatta. Mentiin kentän viereen ravissa ja näin edellisestä suorituksesta vain puolet. Satulavyön kiristys ja kentälle. Ravattiin aidan viertä ympäri, tervehdin ja katsomon edestäkin vielä ohi. Voltti alle ja 45 sekuntia saattoi hyvinkin ylittyä.

Ykkönen.
©Ilpo
Kakkonen.
©Ilpo
Ykkönen puhtaasti, tultiin aika lähelle. Poikkeuksellisesti kuvassa jopa korvat eteenpäin. Kakkosellekin tultiin vähän lähelle. 3 ja 4 taisivat mennä paremmin. Sarjalle tehtiin mediumtie. Yhdellä laukalla väli, jes. Kutoselle tultiin ehkä vähän sisälle valuen enkä luottanut että mennään yli, joten käytin vähän raippaa lavalle. Ei välttämättä osunut edes hevoseen asti. Suoristuskin oli huono. Etuset ei nousseet ja otettiin puomi mukaan. Seiska puhtaasti ja siihen loppui meidän meno. Tänään ei Meri pelastanut.

Kuutonen.
©Ilpo
Puomi mukaan.
©Ilpo
Toinen startti kun jäätiin ilman ruusuketta. Sama syy eli puomi ekassa vaiheessa. Tänään ei menokaan ollut ihan tyylikkäimmästä päästä. Jotenkin ei meinattu päästä rytmiin. Korkeus ei silti ollut ongelma. Olisin yhä mieluummin hypännyt sen 90 cm. Kivempi olisi siinä ollut sössiä. Eipä tämä kuitenkaan harmittanut. Joskus vain käy näin. Olihan se 13 ensimmäistä kisaa ruusukkeen kanssa kuitenkin aika hyvä suoritus!

Kolmonen.
©Aino Ojala
Nelonen.
©Karoliina

5a.
©Ilpo

5b.
©Ilpo


Seiska.
©Ilpo


Kisavideosta kiitos lopputiimille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora