maanantai 29. kesäkuuta 2015

Leirin eka ”estetunti”

Iltapäivän tunti tuli tosi äkkiä. Välissä ehdittiin käydä syömässä. Ratsukseni kaipasin taas tammaa ja valikoimissa oli jäljellä vain Lola, jonka kanssa oli kuulemma olemassa riski että saattaa joskus pukittaa. Siitä en ollut huolissani vaan enemmän siitä, että tamma on itselleni liian suuri. Kuulemma saattoi olla edestä raskas. Tämä siis 175 cm korkea ruunikkotamma. Vasta lopputunnista selvisi että -09 eli vasta 6 v.

Alkuverkka mentiin lähinnä ravia. Laukassa tultiin yksi sivu ja päädyssä kavaletti (kahdesti). Meidän laukansäätelytreeni jäi aika olemattomaksi. Alkutunnista otti myös säpsyt traktorista ja poistui sivulle. Onneksi sen verran rauhallisesti että pysyin helposti kyydissä. Tajusi myös väistää vierellä olleen ratsukon.

Itse hyppelyinä tultiin ravilähestymisellä yhden laukan sarjalle. Kakkoseste oli ensin puomikasa ja nousi siitä pikkuhiljaa pieneksi pystyksi (max 60 cm). Meillä oli aika haipakka vauhti joka kerta tämän jälkeen. En kuitenkaan säikähtänyt, suora tie tosin kärsi. Joitain vääriä laukkoja. Alkuun taidettiin jatkaa siitä vielä kavaletin yli. Lopuksi tultiin ”rata” eli ravisarjan jälkeen lävistäjillä okseri ja pysty. Vähän lennossa tultiin mutta yli. Uutta kierrosta ei otettu vaan sai parannella vielä hankalat paikat eli me tultiin lävistäjäesteet uusiksi. Korkeutta max 65.

Erikoista tunnilla oli että vuoroaan odottavat seisoivat osastossa. Mitä ihmettä! Aika äkkiä siitä rupesin livahtelemaan omin lupineni käyntivolteille. Omaa vuoroa odotellessa tein siirtymiä ravista käyntiin ja seis. Vähän takaosaa alle ja keulaa kevyemmäksi.

Ei Lola (päässäni tämä kääntyi Lolitaksi) ollut edestä pahasti raskas. Välillä meni vähän lujaa ja veti päätä alas. Muttei tyhmäillyt, joten otin tämän aika rennosti. Olisin toki voinut toimia ripeämminkin. Pyöristyi hetkittäin mutten saanut pysymään tasaisena. Osa ponnistuspaikoista oli hassuja ja jokunen taisi pudota. Mutta ihan jees kuitenkin. Tallikäytöksestä täysi 10 (no satulan laitosta vähän mutkui). Kivan seurallinenkin. Keli tosiaan edelleen puolipilvinen arviolta reilu +20°C ja ratsukoita tunnilla samat 6.

Ongelmia:
ei kovin hyödyllinen tunti
liikaa odottelua
jarrut olisivat voineet olla tehokkaammatkin
vähän säikky

Parannusta:
kaikesta yli
ihana hoitaa

Kuva- ja videomateriaali on hukassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora