maanantai 15. kesäkuuta 2015

Maastoesteillä Keravalla, päivä 1/2

Maanantaina alkoi tämän vuoden odotettu synttärilahjani: kenttäkurssi Keravalla. Sähelsin heti alkuun ja unohdin ajo-ohjeet matkasta. Yksi harhaan ajo ja 35 minuuttia ennen tuntia ei riittänyt ratsun kuntoonlaittoon. Tavaroita minulta oli useampia hukassa ja menipä vielä höslämoodi päälle, onneksi oli muutamia apukäsiä tarjolla. Taisi olla ensimmäinen kerta kun itse ruuvasin hokit paikalleen.

Tukki.

Ratsuni oli 11 v ruunikkotamma Poeesia. Kiva että tammatoiveeni meni läpi. Pihalla kavuttiin kyytiin ja mentiin käynnissä pellolle. Alkuun verkattiin itsenäisesti kaikissa askellajeissa. Tamma oli vähän täpinöissään. Eteni kivasti muttei ollut kovin rentona. Vähän semmonen olo ettei ollut ihan hanskassa. Mutta neljästä kurssilaisesta kolmella oli uudet hevoset niin aika tasoissa oltiin. Tammastani ope sanoi että omanlaisensa ja saattaa tehdä hissihyppyjä jos ei etene.

Hauta.

Ensimmäinen hypätty este oli matala tukkipino. Meille tuli ohjeeksi tulla vähän hitaammin. Pääosin hypättiin tamman kanssa samaan aikaan. Pikkuhiljaa parani. Seuraavaksi käytiin näyttämässä pieni keltainen talo ja punainen laavu. Ei tamma niistä välittänyt. Talosta päästiin helposti yli mutta laavu jännitti vähän itseäni ja nappasin harjasta kiinni ennen hyppyä. Taisi jäädä ratsulle sen tarvitsema tuki antamatta ja meno tyssäsi esteen eteen. Otettiin siihen 3 kieltoa ennen kuin päästiin yli. Yhtään ei saanut ennakoida etukenotuksella ja tuntuman katoamisella jos mieli hypätä. Seuraavalla kierroksella tultiin näiden perään vielä pikkulaavu alamäkeen ja ensimmäinen pikkupino.

Kuolainrengas eri kuvakulmasta. Kielto laavulle.
Still-kuva GoProlta.
Ylöshyppy.
Ylhäällä.

Sitten otettiin myös hyppyjä kahden haudan yli (kuski kävi välillä korkealla kun aika nollavauhdista ponkaistiin yli), ylös- ja alashyppyjä (hui!), sekä lopuksi vähän vesirallattelua. Vesihypyt ei jännittäneet itseäni yhtään ja ne menikin kivasti. Parempaa tuntumaa olisi pitänyt muistaa pitää vedessä.  Loppua kohti meidän menoon löytyi varmuutta.



Hauta kuskin näkökulmasta.
Still-kuva GoProlta.
Alashypyn varjo. Tykkään tästä kuvasta kovasti.
Still-kuva GoProlta.

Alashyppyyn tulossa.
Alashyppy.

Hyppy ylös vedestä.
Still-kuva GoProlta.

Hyppykeli oli ihan mukava aurinkoinen +10°C. Poolo ja turvaliivi oli ihan hyvä. Vähän meinasi viluttaa roiskimisesta kastuneena lopuksi. Vielä en osannut hirveästi nauttia vaan olin lähinnä kauhuissani.

Hyppy ylös vedestä.

Ongelmia:
kiellot laavulle
kuskin jännitys alashypyissä

Parannusta:
pysyin kyydissä
meno parani loppua kohti

Ratsukon kuvista kiitos paikalla olleille. GoPro-kuvat omiani.

Videokooste illan menosta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora