maanantai 1. kesäkuuta 2015

Opettajan kaipuu

Maanantaina kaikki muut peruivat tulonsa koulutunnille, joten vaihtoehdoksi jäi itsenäinen ratsastus. En pomppinut riemusta sillä ajattelin jo etukäteen että opetus tulisi tarpeeseen. Kelikin näytti kovin märältä, +14°C. Ratsukseni sain kuitenkin Kafeterian, joten en raaskinut kieltäytyä. Töissä oli sen verran hektistä etten ehtinyt ratsaille kuin vasta tasan aikoihin vaikka varttia vaille olisi saanut jo aloittaa.

Meidän lisäksi kentällä oli 2 muuta ratsukkoa. Tämä oli siis etukäteen ajattelemani neljäs kerta, jonka olisi jo pitänyt mennä hyvin. Olin väärässä. Selkäännousu oli yhä vähän lennokas kun tamma ei malttanut seistä aloillaan. Samoin alkukäynneissä yhä vaan rikottiin jatkuvasti raville.

Tänään meidän perusongelmat rupesivat haittaamaan enemmän. Ravissa painui kuolaimen alle, ei päästy suoraan. Laukat nousi viikonloppua huonommin ja tuli paljon vääriäkin. Erehdyin kokeilemaan vielä väistöjäkin. Oikealle väisti käynnissä helposti. Vasemmalle ei sitten millään eikä yhtään. Yritin sinnikkäästi ja tamma ei vain tajunnut. Huomasin kyllä että painoni oli liikaa oikealla ja yritin korjata mutta ei siitä mitään tullut. Ikävöin opettajaa pahasti! Väistöyritykset vasemmalle oli perän heilutusta vuoroin eri suuntiin. Lopulta ei päästy enää sitä vähää suoraankaan mitä aiemmin. Minua turhautti, jännityin ja meno huononi entisestään.

Laukannostoissa sain tänään muistaakseni kaksi pukkia. Tällä kertaa ei enää mitään ihan pieniä. Pysyin kuitenkin kyydissä. Lisäksi tunnin aikana tuli muitakin omia liikkeitä. Pään ravistelua ja sivupotku. Laukka ei ollut yhtä hyvin säädeltävissä kuin lauantaina.

Jos itselläni olisi tällainen tamma niin olisin hyvin äkkiä suossa sen kanssa pelkällä itsenäisellä humputtelulla. Olisi ehkä pitänyt tästäkin kieltäytyä. Tosin tämä saattoi jäädä viimekseksi kerrakseni tammalla. Mikäli ei jäänyt niin seuraavaa en ainakaan suostu enää ratsastamaan ilman opetusta.

Ongelmia:
satoi ja tuuli
vasemmalle väistöt
pukit
väärät laukat
ohjaus
oli aika ankeaa

Parannusta:
kuski pysyi kyydissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora