perjantai 26. kesäkuuta 2015

Toinen päivä pönäilyä ylipukeutuneena tientukkona

Perjantaina menin päivän vikalle tunnille. Meitä taisi olla 6 ratsukkoa. Mulle osui Pönä, joka oli jo valmiiksi hommissa. Edellisellä tunnilla meni kivan näköisesti eikä matanut. Lämmintä oli päälle +16°C ja aurinkokin pilkahteli vaikka juuri hetkeä aiemmin lähtiessä katsoin että +14°C ja sateen riski. Kaipasin t-paitaa kovasti, poololla oli kuuma. Erittäin vähällä käytöllä olleet farkkuratsarinikin olivat aika lämpimät.

Tunnilla mentiin aika perusratsastusta. Täyskaartoja, takaosakäännöksiä ja vähän kokoamista. Tänään sain alkutunnista laittaa tamman liikkeelle. Tämän open mielestä niin se kuuluu tehdäkin. Tunnin jälkeen totesinkin että tämä opetustyyli sopii meille Pönän kanssa paljon paremmin kuin eilinen. En kuullut kertaakaan sanomista että käteni on liian kova. Päinvastoin, kuulemma hevosen suu toimi kuten pitääkin. Liekö sitten että olin rennompi ja menokin rennompaa?

Yhdelle sivulle tehtiin pujotteluja käynnissä ja ravissa, ihan ok. Asetuksiin sai keskittyä. Oikean laukan nostoissa tuli jokusen kerran väärää. Ei onneksi joka kerta. Vasemmassa laukattiin kenttä ympäri letkan perään. Alaspäin siirtymät vähän vyöryi. Laukka oli ihan kelpoa, yritin vähän lyhentää.

Ravissa tehtiin kahdelle sivulle kokoamista. Kahdella muulla ratsastin eteen ettei meno hyytyisi liikaa. En tiedä mentiinkö jotenkin hitaasti, sillä tuntui että jatkuvasti edessä oli puoli kenttää tyhjänä ja kaikki meidän hännässä vaikka käänsin aiemmin radan poikki. Ihan perässä tulevat häiritsi omaa suoritusta ja volttailin sitten tilaa meidän taakse. Kokoamiset tuli aika kivasti ajattelemalla istunnalla ylös. Poni pysyi pyöreänä ja askel ilmavana eikä tarvinnut vetää.

Loppukäynnit käytiin maastossa. Arvasin ihan oikein että meidät laitetaan vahtimaan taustaa. Pönä olisi halunnut syödä mutten antanut.

Ongelmia:
hieman löysä
muutama väärä laukka

Parannusta:
paljon kivempi tunti kuin eilen
takaosakäännökset pääosin aika hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora