maanantai 29. kesäkuuta 2015

Maanantain extratunti, päivän kolmas ruunikkotamma

Sunnuntaina heti illasta ruvettiin kyselemään lisätuntien mahdollisuudesta. Onneksi löytyi innokkaita kavereita (4 kpl, 20 e) ja päästiin maanantaina illasta vielä puomeille. Nyt sain valita Rosan ja Rian väliltä. Riasta arveltiin että onkohan 153 cm mulle liian pieni. Päädyin ottamaan sen. Aikamoinen tätikuljetin sieltä sitten tuli. Ruunikkotamma tämäkin ja samaa sarjaa eli umpikiltti hoitaa.

Alkuverkassa yritin laittaa ponin liikkumaan eteen. Aikamoista nohittelua. Meinasi olla vähän töpöttelijä. Taipui kuitenkin ihan ok.

Tultiin puomitehtäviä. Ravissa säätelyä eli pienemmässä ravissa ekat puomit, voltti väliin ja jälkimmäiset isommassa ravissa. Ria sai tosissaan venyttää. Itselläni oli säätely tässä vaiheessa vielä vähän hukassa. Sitten tultiin pitkiä ravivälejä yrittäen säilyttää sama ravi. Harjoitusravissa (olikohan jalustimet jo kaulalla?). Nyt sai tuupata tosissaan eteen. Aina väleihin livahti ylimääräisiä askeleita kunnes vihdoin vikalla yrityksellä selvittiin puhtaasti. Jee! Päivän toinen työvoitto!

Tultiin linjaa vielä laukassa. Vuorotellen vasemmassa ja oikeassa. Väliin voltti. Alkuun tuotti suunnattomia vaikeuksia osua ekoille puomeille ja säilyttää myötälaukka tehtävän läpi. Kuten totesin että kun aloittaa katastrofaalisesti niin parannus on huimaa. Lopuksi tästäkin tuli siis hyvä.

Sitten meidät laitettiin pääty-ympyrälle ilman jalustimia. Ravia eteen ja sitten kiinni. Alkuun asetettiin hetki uloskin. Rialla oli niin tasainen ravi että tämä oli helppo juttu. Kun jalustimet sai ottaa takaisin niin ei huvittanut vaan puhisin vielä energiaa. Loput säätelytehtävästä kevensin ilman jalustimia. Vähän ihmettelen miten jaksoin. Vähän otti etureisiin muttei ollut muuten ollenkaan paha. Vaikka tätä kesti siis minuuttitolkulla. Yhä tammaa piti välillä virpoa eteen mutta selkään meno rupesi tuntumaan tosi kivalta. Opelta ei tullut juuri kommentteja. Mutta säätyihän se Ria. Tunti teki tehtävänsä eikä illalla ollut enää hinkua neljättä kertaa ratsaille. Toisaalta en ollut erityisen hyytynytkään.

Ongelmia:
ei kovin liikeihme tamma
askeleen venytys oli alkuun työlästä

Parannusta:
venyihän se askel
osuttiin lopulta puomeille ja laukkakin säilyi myötäisenä
kiltti tallissa

Venla videoi pätkiä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora