tiistai 23. kesäkuuta 2015

Istuntaan keskittymällä aivotiltti ja hukkaan meni tiet, ponnistuspaikat, myötäykset ja laskutaito (päivä 2/3)

Estekurssin toinen päivä alkoi lämpimänä. +19°C mutta meni pilveen. Lopputunnista iski sitten kasteleva sade ja lämpö putosi kolmeentoista asteeseen. T-paidalla tarkeni silti.

Alkuverkassa Lida tuntui jo vähän löysältä. En jostain syystä herättänyt tammaa tänään kunnolla hommiin missään vaiheessa. Yön se oli ollut ulkona, joten kenties siksi oli hyytynyt. Ehkä ensimmäistä kertaa tamma oikeasti oli omien säätöjeni jäljiltä (aiempaa 3 päivän taukoa ei lasketa).

Alkuun tultiin laukanvaihtotehtävää kavaleteilla. Eihän siitä mitään tullut. Kädet lähemmäs toisiaan oli ohje enkä sen jälkeen uskaltanut enää johtaa. Liiasta yläkropan heittäytymisestä tuli sanomista. Samoin ohje oli ratsastaa tiet vähän yli että tulisi enemmän kääntömutkaa. Tein näin jo valmiiksi mutta yritin sitten vielä enemmän. Pelkällä löysällä laukalla (lujempaa ei tarvinnut mennä), aikaansaamattomilla pohkeilla, seilaavalla painolla ja katseella ei vaihtoja tullut. Ehkä satunnaisesti joku vahingossa mutta pääosin ei.

Tässä välissä taidettiin tulla okserilinjaa suoraan. Okseri, 3 laukkaa, pysty, 3 laukkaa ja okseri. Tiet melko ok mutta myötäykset ei. Pudoteltiin jotain. Keskittyminen vei laskutaidon. Askeleet olisi pitänyt laskea ääneen mutta unohdin joka kerta.

Sitten hypättiin suoria linjoja. Reitistä tuli nyt kehuja mutta ponnistuspaikat menivät hukkaan ja hypättiin pystystä läpi. Pitäisi malttaa odottaa, joo. Myötäämisestä tuli ohje että kädet liikkuvat harjaa pitkin. Ihan kamalan vaikea muistaa lennossa! Keskityin sitten käsiini niin kovasti että kaikki muu aivotoiminta lakkasi. Ponnistuspaikat meni hukkaan ja jäädyin.

Tämän jälkeen taidettiin hypätä jo kaarevaa linjaa. Ei vaan irronnut vaihtoa vasemmasta oikeaan vaikka ratsastin tien pitkäksi ohi. Laukka oli liian löysää. Myötäykset oli yhä hukassa. Vastalaukalla meidän kaarteesta tuli ala-arvoinen ja pudoteltiin yhä. Myöhemmin hypättiin tehtäviä ja meidän aiempina viikkoina hienosti säätynyt 24 metrin linjakin meni pipariksi. Sekosin laskuissa enkä muistanut yhtään mistä pitäisi ponnistaa. Lida kapusi hienosti yli/läpi silti. Sujuva 6 siihen ehkä kertaalleen saatiin. Lopulta kun sain itseni laskemaan ja muistin ottaa pidätteen niin unohdin höllätä ja ratsastaa eteen, joten väliin tulikin 7 askelta.

Meidän uusintarata oli enemmänkin sakkokierroksia. Ei tullut kovin hyvää. En tajua miten sain itseni niin koomaan etten osannut toimia. Ja miksi en herättänyt tammaa kunnolla hommiin. Yritettiin hypätä melko nollatuntumalla, kunnon myötäyksellä. Myötäyksissäni oli yhä vikaa vaikka alkutunnin myöhässä heittäytymisen sain ehkä hieman siistittyä. Eilinen kevyen istunnan treeni tulisi taas tarpeeseen. Kun keskityin vain myötäämään niin unohdin ratsastaa väleissä. Ei näin! Olisi pitänyt ottaa vähän enemmän vastuuta omista tekemisistä ja tehdä omia ratkaisuja.

Tämän päivän hypyistä jäi alkuun kamala keljutus. Eihän meillä mitenkään superhuonosti mennyt mutta aikamoinen oman riman alitus tämä oli. Pudoteltiin huolella ja kuskin aivotoiminta oli suoraa viivaa. Ope totesi että kaikki Lidan pudotukset eivät johdu minusta vaan se ei vain ole kovin varovainen. Vähän turhankin rehellinen. Eikä tiputuksissa ollut kuulemma logiikkaa vaan välillä pudotti hyvästä paikasta ja välillä tsemppasi huonosta puhtaasti yli. Hyvä harjoittelukumppani.

Voisin tämän jälkeen olla vähän armollisempi itselleni. Kukaan muu ei olisi saanut samanlaista ruoskintaa kuin minä itseltäni. Ei totuttujen tapojen muuttaminen ole helppoa. Mutta juuri tätä hyvän ratsastuksen opettelua minä tahdon, kaipaan ja tarvitsen. Kunhan nämä opin niin olen entistä parempi. Ei auta kuin harjoitella sinnikkäästi.

Hepat menivät nakuina sateeseen ulos. Toivottavasti huomenna ei ole kovin jäykkää menoa. Mennessä harjoteltiin viimeisenä kulkemista. Siinä missä eilen Lida oli ihan lapanen, oli tammalla tänään paljon enempi kiire. Malttoi kuitenkin odottaa ja peruuttaa kun pyysin. Eikä juossut ahtaissa paikoissa ylitseni. Positiivista että onnistui hepuloimatta.

Ongelmia:
kuskilla paljon
mokailtiin helpoissakin asioissa
pudoteltiin paljon
laukat vaihtuivat nahkeasti
tamma tuntui löysältä
rento pörinä puuttui
loppuraveissakin oli vielä jäykähkö
Lidaa ei huvittanut poistua karsinasta

Parannusta:
laukat nousi aika hyvin eikä pudotellut raville
ei kieltoja

Johanna videoi ja editoin hyppykoosteen, ei sisällä kaikkia hyppyjä.


Kuviakin on ehkä olemassa jos saan ne joskus käsiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora