torstai 4. kesäkuuta 2015

Juuresta ponnistamista ja kevään ensimmäinen maastoeste

Torstaina sain jatkaa Lidan kanssa. Ratsukoita oli tänään tunnilla 3. Alkutunnista oli tuulista, lämmintä +14°C.

Alkuun tehtiin samaa eilistä laukansäätelytehtävää. Parannettiin vielä eiliseltä ja nyt samaan 24 metrin väliin meni 5,5 - 11,5 laukkaa! Olin aika muikeana! Viiteen ei päästy vaan Lida otti aina miniaskeleen. Jälkiviisaana voin todeta että olisi kannattanut tulla asiallisesti kuudella. Tämä kun aiheutti sen että lopputunnista ruvettiin ponnistamaan kaikille esteille aika juuresta. Linjalla esteet oli pieniä ja tultiin molemmista suunnista, yhteensä 20 hyppyä.

Tämän jälkeen tultiin kääntötehtävä volttien kera, 3 hyppyä. Sitten kaarevia teitä vaihdoilla, 12 hyppyä. Vika kierros oli oikein hyvä.

Sitten tultiin linjaa suoraan. Olikohan tässä vinohypyt ja 3 askeleen väli. Siihen myös yksi ohimeno. Tässä taisi korkeudet ruveta olemaan lähempänä 80 cm. Sakkokierroksen kanssa 10 hyppyä.

Tämän jälkeen 5 hypyn rata kahdesti, sisälsi myös talon. Okserille otettiin kielto kun kumpikaan ei ollut menossa yli eikä askel sopinut. Nätti hidastus. Talo saatiin vielä sakkona kun sekin pompittiin ihan juuresta. Lopulta rupesin luottamaan että päästään kyllä yli. Eihän se Lida niitä esteitä katso vaan kaikkea muuta.

Tämän jälkeen päästiin vihdoin hartaasti toivomalleni maastoesteelle takapihalle. Yksi rengaseste, kolme ylitystä. Helposti! Jopa paremmin kuin puomiesteet kentällä. Vikalla kierroksella mukana ollut poni otti kierroksia ja vaihdettiin järjestystä. Eikä Lidaa haitannut yhtään jäädä viimeiseksi! Vastoin kaikkia odotuksia otti asian ihan rauhallisesti. Aiemmin kun tammalla on sukat ruvenneet pyörimään jo siitä jos näyttää siltä että kaverit saattaa ehkä jättää.

Edellisvuoden kuva rengasesteestä tarhalankojen läpi.


Summailulla päivän hyppymääräksi tuli huimat 59 hyppyä. Alkuun olivat toki pieniä. Yleensä ei ihan näin paljoa taida tulla.

Ongelmia:
ponnistuspaikat juuressa
yksi ohimeno ja yksi kielto

Parannusta:
rengaseste ongelmitta
ei saanut hepuleita vikana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora