keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Kombotreeni ennen koulukisoja

Keskiviikkona kävin toisen kerran moikkaamassa Lordaa heti töiden jälkeen. Tällä kertaa omistaja oli ratsastanut Lordalla alle muttei se ollut kyllä tamman menohaluja hillinnyt.  Tänään ei ollut enää niin epäluuloinen minua kohtaan. Kelinä oli puolipilvinen ja tuulinen +17, kentällä meidän lisäksi toinen ratsukko.

Tamma oli tänään viimekertaa tasaisempi. Vaan helposti lähti pörisemään enemmän jännittyneesti ylös kuin rennosti eteen. Käynnissä oli hankala päästä suoraan. Yhä ratsastin ehkä turhan lepsusti vaikka nyt vaadinkin jo aiempaa enemmän. Liekö tämä osasyy siihen että tänään tamma esitti juurtumisia. Ensimmäisellä kerralla jumahdettiin keskelle kenttää ja ihmettelin että mimmonen hätä on. Omistaja toi pienen kepakon avuksi ja päästiin taas matkaan.

Alkutunti pyörittiin koulukuvioita ja ratsastinpa ulkomuistista meidän tulevan kisaradankin läpi. En ole varmistanut että menikö oikein. Ravilävistäjät rikkoi laukalle ja oli aika kiireisenä menossa. Alassiirtymät kättä vasten. Eikä menty kovin rentona. Omistaja tuntui olevan paljon tyytyväisempi kuin itse. Mutta kyllä siitä tunnisti mitä yritettiin tehdä. Yhä vaan lisää siirtymiä ja paljon taivuttelua alle. Askeleenpidennystä ravissa, peruutusta eikä kolmikaarista oltu tehty koskaan ennen. Koulusatulaa ja kannuksia ei sitten testattu ollenkaan ennen kisoja.

Sitten vaihdettiin hyppyihin. Ensin puomin ja pikkupystyn linjaa kahdella laukalla. Esteille tuli rauhassa ja kiihtyi taas aika paljon niiden jälkeen. Löytyi ne jarrut sittenkin mutta ehkä vasta 8 askeleen jälkeen eikä kovin sulavasti. Ponnistuspaikkojen kanssa oli ongelmia Lordankin kanssa. Kahdesti tultiin linja ties millä räpellyksellä. Nosti kuitenkin jalkansa esteistä yli.

Kun ruvettiin pysäyttämään tehtävän jälkeen niin meno vähän parani. Otettiin myös kielto tynnyrille. Lorda, joka ei koskaan kiellä. Olin kyllä itse vähän turhan ajoissa etukenottamassa. Nätisti pysähtyi. Muutaman kerran piti varmistella ja napata harjasta kiinni. Kertaalleen taas hypättiin tynnyri askelta kauempaa ja kävin aika korkealla ilmassa. Onneksi ratsu oli alapuolella kun laskeuduin. Plussat itselleni taas hyvin nopeasta itseni kasaamisesta. Pari askelta ja homma jatkui.

Neljänneksi esteeksi lisättiin kapea pysty. Sitäkin kehtasi tuijotella ekalla kerralla. Nyt olin päättäväisemmin menossa ja päästiin yli. Vähän tamma otti tuulestakin säpsyjä.

Loppuun hypättiin vielä rata. Tynnyri, linja, lävistäjä, kapea, linja ja tynnyri. 7 hyppyä siis. Estekorkeus n. 55 - 60 cm. Näinkin kenttä meinasi käydä meille ahtaaksi. Päästiin kuitenkin hyvään rytmiin ja rata meni aika sujuvasti. Tajusin itsekin että pitäisi antaa tamman laukata vähän paremmin alle.

Loppuverkassa ei kaahotettukaan ravia vaan kulki aika kivasti. Käynti oli sen jälkeen sitten hätäistä.

Ongelmia:
säpsyi tuulta
kielto
kiihdyttely esteiden jälkeen
ponnistuspaikat

Parannusta:
pysyttiin aika hyvin myötälaukassa ja vaihdot tuli
rata meni aika kivasti
kuski pysyi kyydissä haastavammissakin hypyissä

Tamman omistaja kuvasi. Testasin tähän ensimmäistä kertaa tuben naamanhimmennysominaisuuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora