tiistai 22. joulukuuta 2020

Vielä lisää ravilähestymisiä

 Tiistaina oli vielä estetunnin vuoro Äimiskällä. Tunnin piti sama sijainen kuin syksympänä. Minulle oli jaettu taas Senja ja tämä oli humman ainoa tunti tänään. Ratsukoita tunnille tuli vain 5.

Tänäänkin käveltiin hetki pihalla talutellen ennen kuin päästiin maneesiin. Kolmisen astetta plussalla ja välillä satoi. Aika sulaa jo. Yritin saada Senjan kävelemään vierelläni. Kovasti olisi halunnut jättäytyä taakse ja välillä piti auttaa raipalla hipsuttelemalla liikkeelle.

Esteet olivat edellisen ryhmän jäljiltä valmiina. Lävistäjällä sarja ravilähestymisellä. Pitkällä sivulla vähän irti maasta olevat ravipuomit. Toisella pitkällä sivulla ristikko puomien välissä. Sekä ovipäädyssä kavaletti ympyrällä.

Alkuverkassa Senja roikotti taas kieltään ulkona. Vasemmalle taivuttaminen auttoi asiaan. Ovi ohitettiin oikeassa kierroksessa taas ensin käynnissä eikä Senja sen jälkeen sitä tuijotellut. Laukkaverkassa tein taas vastalaukkoja loivilla kiemuroilla. Vähän meinasi olla ahdasta. Ei tainnut tulla vaihtoja.

Hypyt aloitettiin sarjalle ravilähestymisellä. Tultiin ensin liian löysästi ja Senja otti väliin ylimääräisen askeleen. Toisella kerralla sama juttu! Sen jälkeen herättelin ravissa kunnolla eteen vaikka yhä pelkäsin että innostuu liikaa. Tämän jälkeen päästiin vaaditulla yhdellä askeleella mutta tultiin yhä väärässä laukassa alas. Ensimäisillä kierroksilla laukka oli niin löysää etten saanut vaihtoa vaan meni kaarteen väärässä laukassa. Jopas. Ravipuomit menivät joka kerta siististi.

Sarjan esteet nousivat pikkuhiljaa. Meidän menomme terävöityi mutten muista varmaksi löytyikö myötälaukkaa tässä vielä kertaakaan. Omaa vuoroa odotellessa taivuttelin molemmissa kierroksissa oikealle ja yritin törkkiä lapoja sisään ja takaosaa ulos.

Seuraavaksi tultiin laukalla toisen linjan ristikolle. Nämä hypyt menivät ihan ok. Tässä vaiheessa muistin että laukkaa voi yrittää kasata vähän takaosalle. Linjan perään tehtiin päätyyn aina ympyrä kavaletin yli. Hitusen meinasi kavalettihypyssä valahtaa reitiltä ulos. Onneksi tajusin ja muistin lopulta kääntää lapoja jo aiemminkin ympyrällä.

Loppuun tultiin vielä rata kahdesti. Ravilähestymisen sarja nousi noin kasikymppiin mutta tuntui yhä turvallisen pieneltä. Muu oli miniä. Ensimmäinen kierros oli muuten hieno mutta Senja säikähti opea lopuksi ja loikkasi linjalta sivuun. Sain korjattua.

Toisella kierroksella ravilähestymiseltä tuli väärä laukka ja jälkimmäinen pysty putosi. Yhä Senja tuijotteli vähän kai seinällä ollutta kavalettipalikkaa mutta ei tullut suurempia väistöliikkeitä.

Ope oli haltioissaan menostamme ja totesi jotakin tyyliin ettei voi ymmärtää miten joku voi olla näin taitava. Olihan se imartelevaa, mutta itse löysin paljonkin korjattavaa ja olisin mieluummin kuullut niitä. Yhä kädet olisivat voineet olla alussa ja lopussa rennommat sekä kavalettihyppy ympyrällä olisi voinut olla vielä paremmin kaaren mukainen. Linjat ratsastin mielestäni hyvin.

Tunnin jälkeen ope taas poistui ja siivosimme maneesin tyhjäksi esteistä ja lannasta. Sitten Senjalle loppuhoito kylmäyksineen ja taas meni n. 50 minuuttia. Senja ei syönyt tavalliseen innokkaaseen tapaansa vaan vähän närppi, söi kuitenkin.

Ongelmia:
kieli näkyi alkuverkassa
ravilähestymiset
väärät laukat
kavaletin hyppääminen kaarella
open karttelu
yksi pudotus

Parannusta:
ei tuijoteltu ovea (oli koko tunnin auki)
sangen tasaista

Ella S. videoi meitäkin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora