lauantai 12. joulukuuta 2020

Kaarevien linjojen vaikeutta

 Lauantaiaamuna oli taas esteiden vuoro. Senjallapa tietysti. Ratsukoita tuli tunnille tällä kertaa täydet 6. Pihalla oli nelisen astetta pakkasta. Esteet olivat jo sangen hyvin paikoillaan kun päästiin maneesiin.

Alkuverkassa yritin pitää käden rentona ja joustaa kyynärpäästä. Hetki meni hyvin ja sitten kieli tuli näkyville. Enkä saanut sitä piiloon. Poikkeuksellisesti näkyi laukassakin vaikka on yleensä vain raviongelma. Taivuttelin. Tänään ei menty hirmu lujaa enkä muista kamalaa kaatuilua. Laukkojen jälkeen pyörittelin vielä hetken ravissa.

Alkutunnista Senja kartteli hetken ovea. Kohti laukatessa jännittyi ja jähmettyi. Vihjasi sivupoistumista. Mentiin rauhassa käynnissä ohi ja sen jälkeen ei ollut enää suurempia ongelmia laukassakaan. Myöhemmin pitkin ohjin imeytyi itsekseen oviaukolle kurkkimaan ulos.

Hypyt aloitettiin taas ravilähestymisellä. Puomi, ristikko ja puomi. Vasen kierros. Ensin taisi olla vähän löysä, sitten tultiin hyvin. Sen jälkeen tuli pari kertaa väärä laukka. Kaartui samalla vähän turhan aikaisin sisään. Ope käski asettaa ennen hyppyä. Se auttoi ja tultiin taas kahdesti hyvin myötälaukalla.

Sitten laukassa sisään. Ei tainnut olla ongelmia. En myödännyt suuresti mutta estekin oli pieni. Joku kerta pudotettiin mutta korjaantui toistolla.

Seuraava tehtävä oli 16 metrin kaari ristikolta kavaletille (alempana kuvassa esteet 1 ja 2). Vasemmassa laukassa sisään, kaari oikeassa laukassa ja kavaletin jälkeen puoliympyrä oikealle uralle.

Tämä oli päivän hankalin osuus meille. Kaari ei ollut kaari vaan suora. Jos yritin jatkaa kaarelle niin laukka ei vaihtunut. Saatiin lopulta todella monta sakkokierrosta. Senja taisi välissä taas vähän hypähtää opea karkuun. Nyt tein aina lennon vaihdossa kun otettiin uusi kierros. Kun yritin ratsastaa vain kunnollisen kaaren niin Senja hoiteli myötälaukat itse. Tässä meille treenattavaa jatkoon, totesi ope tunnin jälkeen.

Sitten olikohan 21 metrin linja oikeassa laukassa (esteet 3 ja 4). Pari kertaa laukka vaihtui vääräksi. Kerran unohdin laskea ja tuli 6. Taas jälkimmäisen esteen jälkeen Senja oli kaartamassa omia aikojaan pois linjalta oikealle. Ope ehdotti peruuttamista mutta otin vain seis ja käytiin kävelemässä kulman kautta. Sitten vielä laukkavoltti kulmaan ja seuraavalla kierroksella tultiin hyvin. Pelkkä rento matkustelu ei näemmä auttanut vaan piti ratsastaa. Aloitin tänään vähän liian löysin rantein.

Ratapiirros
Oma tulkintani päivän radasta.


Lopuksi tultiin vielä rata. 7 estettä, 7 hyppyä. Me jäätiin hyppyjärjestyksessä tokavikoiksi ja osa esteistä nousi. En katsonut kovin tarkkaan mutta näyttivät jo ihan hypättäviltä. Toki kontrasti alkutunnin ristikoihin oli reilu. Ehkä jotakin 80 cm nurkilla? Max 90. Omaa vuoroa odotellessa tein kiemurauria ja vaihtelin laukkoja lennossa molempiin suuntiin. Vaihdot tulivat helposti. Tämä ehkä auttoi ykkösesteelle.

Rata oli päivän paras osuutemme. Aloitettiin vähän reippaasti ja kavaletille tultiin juureen. Linjalle tuli kuulemma ylimääräinen vaihto väliin, en ehtinyt huomata. Siinäkin rahtusen lähelle jälkimmäistä. Open mielestä paikka oli juuri hyvä noin. Vitoskavaletille tehtiin reilusti vino lähestyminen ja hyppy (uraa pitkin). Muille tämä reitti tuli vähän yllätyksenä kun kaikki aiemmat olivat tulleet helpomman reitin okserin sisäpuolelta. Samoin matkalla okserille piti vähän väistellä muita. Mahduttiin kuitenkin linjalle ja siihenkin tuli hyvä hyppy. Viimeinenkin pysty siististi, tosin piti pitää aika viime hetkille ettei este tullut syliin. Mutta sujuvaa ja myötälaukat! Olin mielissäni ja opekin kehui. Jee!

Siihen oli hyvä lopettaa. Loppuverkat olivat aika pikaiset, nyt Senja oli taas kivasti kuulolla. Taipuisampikin.

Senja jatkoi seuraavalle tunnille ja minä keräsin hetken kasoja.

Ongelmia:
kieli näkyi alkuverkassa
Senja kartteli hetken ovea
vaihdot esteillä (ilman pikakääntymistä)
kaaren ratsastus
vääriä laukkoja suoralla linjalla
hyppyjen jälkeen suoraan ratsastus

Parannusta:
vaihtoi helposti sileällä pyynnöstä molempiin suuntiin
ratakierros oli hyvä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora