torstai 17. joulukuuta 2020

Ravilähestymisiä Eemelillä

 Torstaina olin ensimmäistä kertaa illan estevalmennuksessa omalla tunnillani. Tähän siis vapautui paikka ja hetken arpomisen jälkeen päädyin nappaamaan senkin itselleni. Pääseehän siitä helposti eroon jos idea oli huono. Tämä on nyt siis se tuntipaikka, jossa aloitin nyt kesällä Äimiksellä.

Pakkanen oli kiristynyt kahteentoista. Ensimmäinen näin kylmä päivä tälle talvelle.

Tallilla odotti yllätys ja listalla luki Eemeli. 7-vuotias omakasvatti FWB. Rautias ruuna. Hauska päästä kokeilemaan tallin hevosvalikoimaa laajemminkin. Senjakin tuli samalle tunnille, joten olin utelias näkemään myös sitä muiden alla.

Eemeli oli mennyt yhden tunnin alle ja varusteet olivat valmiiksi karsinan luona. Humma oli vähän häslä ja hoitoon osallistuva, mutta sangen maltillinen Kaapoon verrattuna. Harjaus oli nopeasti hoidettu. Kiristin vielä hokitkin, kolme oli löysällä. Varustuksessa ei ollut ihmeempää ja lopulta selvisi että tunnit ovat myöhässä. Odotettiin sitten hetki tallissa. Arvoin omaa vaatetustani ja päätin laittaa takin turvaliivin päälle. Ihan hyvä valinta. Varpaanlämmittimet myös!

Ratsain ei ollut mitään kovin ihmeellistä. Senjan jälkeen Eemeli tuntui hitaalta ja reagoi jalkoihin huonosti. Yritin herätellä liikkeelle. Myöhemmin vähän ikävöin kannuksia. Taipuminen ei ollut kovin sulavaa ja ravi tuntui alkuun kovin kankealta. Plussaa ettei tuijotellut mitään ja ohjautui sangen hyvin vaikkei ihan kulmiin päästykään tai ympyröillä taivuttu. Ravi tosiaan oli isoa, lähes Laibatasoa. Eikä tehnyt yhtään mieli edes kokeilla alas istumista. Toki alun hummakin hölkkäsi turpa pitkällä.

Laukka oli keinuhevosmallia ja etenevää. Mutta onhan Eemelillä kokoakin n. 171 cm (olisin väittänyt isommaksi). Onneksi on kuikelo.

Tänäänkin luvassa oli ravilähestymisiä. Sekä yksittäiselle ristikolle että myöhemmin lävistäjän sarjalle. Lisänä vielä myöhemmin radalla ravikavaletit.

Alkuun open mukaan "lennätin liikaa" eli Eemelillä oli menohaluja enkä saanut himmattua tarpeeksi. Myötälaukat hoiti onneksi hyvin itse. Myöhemmin tultiin ristikolle laukassa ja siinä meinasin ensin jarrutella liikaakin. Laukka taisi jokusen kerran vaihtua vääräksi. Itse korjasin tänään hitaasti. Laukka ei vaihtunut yhtä helposti lennosta kuin Senjalla.

Lävistäjän ravilähestymiselle meinattiin ensin kiemurrella sisään. Osuttiin kuitenkin esteelle ja Eemeli nosti jalkansa yli. Hyppääminen oli helppoa mutta muualla vähän vanui, luikersi, jätti pohkeet kuuntelematta tai kiihdytteli omiaan. Kuitenkin perustasainen.

Loppuun tultiin vielä rata. Taisi muutama este meillekin nousta 80 cm pintaan. Hyppyvuorossa oltiin kuudesta ratsukosta kolmansina. Sakkona tuli ensimmäinen laukkaympyrä (koska ope ei nähnyt) ja jälkimmäiset ravikavaletit koska laukottiin ne yli miten sattuu. Korjauskerta oli parempi. Muuten miinusta tuli vääristä laukoista ja sangen viime tippaan jääneistä korjauksista. Eikä oltu ihan linjoilla. Mutta ei mitään kovin pahaa, ihan ok.

Loppuraveissa Eemeli rupesi taipumaan jo paremmin ja kulki asiallisemmassa muodossa. Mentiin loppuja väistellen.

Ongelmia:
ratsu ei ollut avuilla
kiihdytteli välillä omiaan
ympyröiden ratsastus
hitaat laukan korjaukset

Parannusta:
ei kieltoja
ei tuijotellut mitään
ei loikkinut tai pukitellut
tolkku ja suht tasainen

Inna ihanasti videoi ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora