sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Itsenäinen Unalla

Sunnuntaina Una sai kevyemmän välipäivän koska huomenna oli lisää maastoestetreeniä luvassa. Menin siis itsenäisesti ennen omaa estetuntia. Keli oli hellerajalla jo aamusta. Ihanaa!

Putsasin ensin kamppeet eiliseltä enkä ollut kovin nopea. Lopulta hyppäsin ratsaille vain hetkeä ennen ekoja tuntilaisia. Käveltiin alkukäynnit pellolla. Siellä tuuli sopivasti, jotta Unaa ei pahemmin hermostuttanut. Mutta kaveriksi tuli pari jättimäistä paarmaa. Luulin niitä ensin ampiaisiksi.

Kentällä rupesin melko pian ravityöhön. Kumman paljon taas tuntilaisten väistely haittasi omaa keskittymistäni. Vaikka oppilaita oli vain muutama, muistaakseni 3. Tuntilaisten alkulaukkojen ohessa mahduttiin ravaamaan melko vähällä säädöllä ympäriinsä. Kun aloittivat tehtävät toisen päädyn ympyröillä vuorotellen, jäätiin me toiseen päähän ympyröille.

Una oli vähän kankea eikä ihan letkein. Yritin väistää takaosaa ja suoristaa. Sekä pitää elävän tuntuman. Lopulta mahduttiin laukkaamaankin tuntilaisten tehtävien lomassa. Laukka ei ollut priimaa vaan ratsu oli yllättävän mutkalla. Tuli siis vähän pidemmät laukkapätkät kuin alkuun kaavailin. Huomasi hyvin että jos parin askeleen verran sain suoristumaan niin Una keveni ja tasoittui. Harmi että hyvät pätkät olivat aika lyhyitä.

Sitten ravasin vielä hetken ja hain yhä suoruutta ja tasapainoa. Nyt piti väistellä jo hyppääviäkin tuntilaisia. Lopulta luikahdettiin takaisin pellolle kävelemään loppukäynnit.

Ongelmia:
paarmat
en ratsastanut ihan parhaiten kun keskityin väistelemään tuntilaisia
oli taas vasen lapa pullahtaneena

Parannusta:
ihanan lämmintä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora