torstai 25. kesäkuuta 2020

Helletunti kevyesti ilman satulaa väistäen korvaavalla ratsulla

Torstaina piti olla lämmintä mutta iltapäivällä satoi kuitenkin vettä ihan kunnon kuurona. Illaksi onneksi kuivui eikä tallilla ollut juuri edes satanut, +26°C. Meidän tunnillemme tuli 7 ratsukkoa ja minun ratsukseni osui Tupu. Veikkasin sitä jo aiemmin ja nyt kun selvisi että menen sillä huomenna estekisoihin niin näinhän siinä kävi.

Koska muut menivät ilman satulaa (tai siis junnut) niin minäkin päädyin jättämään satulan pois. Selkään oli helppo mennä penkiltä kun vain nosti jalan humman yli. Oma olo oli tänään poikkeuksellisen epämotivoitunut. Ei olisi huvittanut mennä tallille ollenkaan.

Paarmoja oli paljon ja ne kiusasivat käynnissä. Lätkin niitä vähemmäksi kunhan vain ehdin ja osuin. Tupun pään ravistelu tarkoitti yleensä että joku puree päästä. Pienempiä ötököitä meni tunnin aikana yksi silmään ja yksi rintsikoihin (ratsastin topissa).

Tänään mentiin kaikissa askellajeissa väistöjä. Käynnissä pitkillä sivuilla väistätettiin takaosa poikkeuksellisesti uralle ja etuosa kulki uran sisäpuolella. Päädyissä volteilla takaosaa tavalliseen tapaan ulos eli samaan suuntaan kuin muuallakin.

Ope kaipasi meiltä enemmän väistöä. Tupu väisti n. 0,3 mm sivuun. Ajattelin että onpahan sentään suht rento. Käytännössä siis oli varmaan tolkutonta löyntystelyä. Eikä ravissa ollut yhtään sen helpompaa. Oikeassa takareidessäni oli jotain vikaa ja se tuntui alkutunnista muljuvan kipeästi hevosta vasten. Ravissa taas hyvin poikkeuksellisesti rintani heiluivat. Häiritsevää.

Laukat onneksi menivät paremmin kuin viimeksi. Tupu ohjautui eikä kammottavan pahasti kaatunut sisään tai jättänyt kääntymättä. Rikkoi silti useamman kerran raville kun yritin lyhentää laukkaa. Pääty-ympyröillä (volteilla) unohdin jatkuvasti että piti yrittää väistättää. Pitkillä sivuilla saattoi arvata että jotain yritettiin.

Kuvittelin että meillä oli semikevyt tunti. Tupu oli silti aika hikimärkä. Kuskille ei tullut edes jano. Toki ei tarvinnut palella. Hummalle juotto, pesu ja takaisin pihalle. Huomenna siis hyppään Tupulla 70 cm (A.0.0), koska Una ei ole ihan kunnossa.

Ongelmia:
epämotivoitunut kuski
paarmat
heiluvat rinnat

Parannusta:
tarkeni hyvin
meni paremmin kuin viimeksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora