maanantai 8. kesäkuuta 2020

Viidestä kymmeneen

Maanantaina oli lämmin ilta, +18°C. Una odotteli alatarhassa ja halusi kovasti pois. Koulutin sen verran että jos kuopi niin pysähdyin tai peruutin. Hämmentyi ja lopetti. Jatkoin lähestymistä ja kuopimisen jatkuessa etenemiseni taas loppui. Ei tarvinnut monesti peruutella kun humma sai juonesta kiinni.

Hoitopuomi oli varattu, joten varustin tallissa. Tarkoitus oli tutkia hokinreikien kunto mutta koska aikaa ei ollut kamalasti ja käytäväpaikkakin oli varattu niin kaivelin ne vain kaviokoukulla puhtaiksi.

Ratsailla tarkeni hyvin topissa. Tunnilla oli 6 ratsukkoa. Taas vasta kentällä tajusin että meillä on puomitunti. Tosin suhtauduin tähän koulutuntina puomeilla. Yleissatula oli kiva.

Tänään en saanut Unaa alkuun kovin vetreäksi, taipuisaksi tai erityisen hyvin avuille. Tehtiin lähinnä vain toinen kierros käynnissä ja sitten jo raville. Voltteja puomien yli. Päätyihin sai tehdä myös. Oikeaan humman kaula taittui liikaa. Vasemmalle piti taivuttaa paremmin. Olisin taas voinut ottaa vähän enemmänkin kommentteja. Ajattele kääntäväsi etujalkoja. Sen lisäksi yritin pitää ratsun jalkojeni välissä ja tähdätä puomien keskelle. Jotenkin hankala oli tehdä kunnolla täsmällisiä voltteja.

Sama siis ravissa molempiin suuntiin ja sitten lepotauko. Tein muutamia siirtymiä ja takaosanväistätyksiä itsekseni. Kuunteli pidätteet hyvin. Silti tuntui vähän siltä että suihkitaan vaan menemään enkä ole valmis.

Laukassa tultiin suora linja kahden puomin yli. En tiedä paljonko väli oli mutta ensimmäinen suht rauhallinen kierros tuotti 9 askelta väliin. Tyhjiin kulmiin sai volttailla. Vasen kierros ensin. Sitten tultiin 10 ja 8 askelta. Ei ihan priimoja paikkoja puomeille. Ope halusi isompaa laukkaa ja tultiin kuudella. Vähän meinasi vyöryä ja piti pudottaa vauhti kunnolla pois että malttoi.

Oikeaan aloitettiin taas yhdeksällä. Sitten 10. Ope halusi ison laukan ja tultiin ahdas 6. Ekalle tuli pikkuaskel ja viimeinenkin oli mini. Vähän paremmin sujuen onnistui sitten viidelläkin. Eli hyvät säätövarat löytyy. Siitä ei tosin taas tullut parissa askeleessa kiinni mutta suht nopsaa kuitenkin.

Loppuraveissa ei vieläkään ollut niin letkeä kuin olisin halunnut. Mutta ajattelin tämän nyt hyödyllisenä treeninä laukansäätelyn kannalta. Loppua kohti kun sain ratsastettua paikat puomeillekin jo vähän paremmin.

Nyt piti purkaakin ratsu itse. Tallissa oli ihmisiä ruuhkaksi asti. Pidätin hengitystä muiden lähellä ja olin hyvin nopea!

Ongelmia:
ei ollut kovin taipuisa
isommasta laukasta vähän vyöryyntyi
ei aina osuttu puomeille

Parannusta:
laukka säätyi hyvin
loppua kohti sain ratsastettua paikat paremmin

Pekka videoi tuntiamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora